• Èxit de la taula rodona sobre Montserrat Roig

    La Delegació de Sants-Montjuïc del CNL de Barcelona va cloure ahir al vespre els actes d’homenatge a l’escriptora Montserrat Roig, que va morir fa 25 anys. Per endinsar-nos més en els seus diferents vessants, com a escriptora, però també com a persona, es va celebrar a la Sala de Plens del Districte de Sants-Montjuïc, una taula rodona en què van participar Isabel-Clara Simó, escriptora i periodista i amiga de Roig; Roger Sempere, fill de l’autora, i Maria Nunes, filòloga, catedràtica i crítica literària. L’acte va ser presentat per Jordi Font, coordinador d’Ensenyament del CNL de Barcelona.

    Tots tres ponents van acostar la figura de Roig al públic a partir del relat d’anècdotes i també de l’anàlisi del llegat que ha deixat la seva obra. En aquest sentit, Isabel-Clara Simó va voler destaclar Els catalans als camps nazis per la seva importància històrica, ja que Montserrat Roig va ser la primera persona que va parlar clarament dels espanyols que van passar pels camps de concentració durant la Segona Guerra Mundial.

    Precisament, una de les virtuts que va destacar Roger Sempere de la seva mare va ser la sensibilitat cap a les injustícies socials. També Isabel-Clara Simó va recordar que Roig era una persona “valenta i lluitadora, d’esquerres, catalanista i feminista”.

    Maria Nunes va llegir alguns fragments d’obres, ja que “per recordar els autors, cal llegir-los, no només parlar-ne” i va remarcar que en Montserrat Roig, “la vida i la literatura són indestriables”.

    Al final de les intervencions de les persones convidades el públic va poder fer preguntes sobre aspectes de la vida i obra de l’escriptora.

    L’acte va comptar amb la presència de Joan Sanromà, conseller del Districte de Sants-Montjuïc i d’altres representants municipals i d’entitats.

    Àlbum de fotos

    El 3

    P5237532

     

     

     

     

     

     

     

     

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de Sants-Montjuïc

C. Guitard, 17 – 08014 Barcelona
Tel. 934 912 797 – sants@cpnl.cat –

Horari matí: de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre


Delegació de les Corts

C. Doctor Ibáñez, 38 – 08014 Barcelona
Tel. 934 119 605 – lescorts@cpnl.cat –

Horari matí: dimarts, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre

Del 24 de juliol a l’11 de setembre, tancat.


Música









Entrades recents


Arxius


Etiquetes


Xarxes socials


Formap


Eixos comercials de Sants-Montjuïc


Guia de centres educatius



visites