• Qui perd la gana a l’estiu?

    gelat3

    Com que ja tenim l’agost a tocar, aprofitarem aquest últim apunt del Rubricatus per comentar algunes paraules de lèxic més que refrescants.

    El rei de l’estiu és, sens dubte, el gelat: n’hi ha de diferents gustos (millor que “sabors”), textures, com ara l’ametllat (almendrado). També tenen diferents formats: gelats de barra (helado de corte), gotets (vasito de helado), cucurutxos o cornets amb neula cònica, talls (cortes), polos… Als granissats i a les orxates ara s’hi sumen els smoothies (de l’anglès smooth, “suau”), que són uns purés de fruites per ser beguts molt freds, als qual es pot afegir els ingredients que vulguem: flocs de civada (copos de avena), iogurt o quefir, canyella, pols de xocolata… El Termcat encara no hi ha dit la seva, potser perquè d’aquí quatre dies ja no se’n parlarà, o perquè no són altra cosa que batuts cremosos i acolorits.

    Recordeu que dels *tropezones o *picatostes del gaspatxo i altres cremes fredes en diem bocinets, crostonets, trossets de pa o dauets… Si són fets a casa en diem casolans (caseros). I quant a menjar ràpid (fast food), un *burger ha estat sempre una hamburguesa o bistec rus; ara, com a contraposició s’ha estès la moda del menjar sense presses o de l’ecogastronomia (slow food) i és possible que també hàgiu vist furgonetes vintage -atrotinades però amb encant- o caravanes i camionetes amb cuina sobre rodes que participen en mercats de menjar de carrer o street food. Com veieu, la panxa, en una versió o una altra, sempre tira.

    Bones vacances i bon profit!

    Print Friendly, PDF & Email

Vull fer un curs!


Entrades recents


Històric


Núvol d’etiquetes


Recursos


Comentaris recents


Blog