• L’enyorada mullena

    sequerabarcelona

    Gràcies a les dades històriques recollides per l’Observatori Fabra des del 1913 sabem que Barcelona, i l’Hospitalet, estan vivint una ratxa seca sense precedents. Fa més de 90 dies que no plou.

    Les últimes pluges fortes a Catalunya van ser al novembre i van produir una rovinada a la Segarra i un tornado a Mont-roig del Camp (Baix Camp). Després va venir l’estiuet de Sant Martí i encara no ens l’hem tret de sobre! Catalunya és territori de rambles, torrents i xaragalls, rieres i rials, de gotellades; el cabal del nostres rius és migrat i estacional.

    Pensant en el futur… aviat allò de “si ha plogut!”, per indicar que d’una cosa ja fa temps, voldrà dir, efectivament, “que fa una colla d’anys” i ja no faran falta els embornals al carrer ni els ràfecs ni les gàrgoles als edificis, de les fontades no se’n cantarà gall ni gallina i el cel rogent, pluja o vent, serà només per als amants d’Instagram.

    Les previsions per a les pròximes setmanes no fan pensar que plourà aviat. No sembla forassenyat dir, doncs, que arribarem als 100 dies sense pluja. El nivell dels embassaments es troba 20% per sota del que tenia ara fa un any, tot i que ara com ara no es preveuen problemes d’abastament.

    I per acabar, coneixeu el significat de tots els mots escrits en negreta? Això rai!, podeu buscar-ne els significats a les eines de consulta que teniu al costat de la pàgina; no són paper mullat.

    Print Friendly, PDF & Email

Cap comentari

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Vull fer un curs!


Entrades recents


Històric


Núvol d’etiquetes


Recursos


Comentaris recents


Blog