• Anar fent

    Let Us Reminisce On Yesterday

     

    Avui farem un apunt sobre lèxic, que és la part de la gramàtica més creativa i, també, la més divertida. Aviam si us agrada!

    Les frases fetes remeten a situacions repetides i quotidianes, a solucions de problemes coneguts i, en això, ja està tot inventat!  Vegem-ho.

    Quan algú o alguna cosa es troba en una situació difícil diem que té mala peça al teler; és a dir, que aquest algú difícilment se’n sortirà o en sortirà ben parat.

    Si alguna persona s’ha excedit en alguna cosa, normalment inconvenient, diem que n’ha fet un gra massa.

    Quan hem d’evitar alguna cosa per perillosa o arriscada, diem que ens n’hem d’estar o ens n’hem de guardar prou. I també sentireu dir, sobretot a la gent gran, l’expressió Déu me’n guard!

    També, quan preferim fer alguna cosa diem que ens estimem més fer-la i quan lamentem haver-la fet diem que ens sap greu

    Si trobem que alguna cosa és excessiva diem que ja passa de taca d’oli i, encara més, si no és prou clara diem que fa pudor de socarrim.

    Quan algú es fica on no el demanen en pot sortir escaldat i és que no tot surt rodó i de vegades les coses van de mal borràs.

    Tot fa pensar, doncs, que la millor recepta és la de l’anar fent; és a dir, la sàvia frase feta que qui dia passa any empeny.

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Vull fer un curs!


Entrades recents


Històric


Núvol d’etiquetes


Recursos


Comentaris recents


Blog