• Omple la guardiola!

   

  imatge-escolesAvui aprofitant que participem en el recapte Omple la guardiola!, per al programa d’aliments de la Creu Roja, volem fer un Rubricatus sobre aquest tema.

  Tornem a insistir en la diferència entre capsa i caixa que no per més sabuda és menys escoltada. Capses, les de cartró, més aviat petites, per empaquetar sabates i roba, petits electrodomèstics, regals…  Caixes, generalment de fusta i força grans, per portar-hi fruita o ampolles i embalar-hi els mobles.

  La nostra, que fa de guardiola dels productes aquí, al CNL, és una caaaapsa!

  Què hi posarem? Formatgets (com és que ha fet tanta fortuna la paraula *quesitos?), llet i tonyina. En aquest tipus de recaptes els productes han de ser duradors, no se solen acceptar productes frescos ni peribles a curt termini.

  Quant als envasos i altres embolcalls, cal evitar el sobreempaquetatge, com ara el de la brioxeria industrial; millor sempre comprar a granel (sense envasar) o en envasos grans i que es puguin reutilitzar.

  Dels *packs o *kits, en diem paquets. Així de fàcil, però depenent del context també hi quedarà bé joc (de  llençols), lot (de cremes) col·lecció (de moda), estoig (de maquillatge) o fins i tot assortiment (de productes). Bric és una paraula normalitzada de fa ja molt i si sou dels que dineu a la feina, recordeu que del Tupperware n’hem de dir carmanyola.

  Abans a la guardiola hi llançàvem la xavalla per anar estalviant a poquet a poquet; ara, per estalviar s’ha d’invertir en les persones, perquè els bancs no donen res…

   

   

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Vull fer un curs!


Entrades recents


Històric


Núvol d’etiquetes


Recursos


Comentaris recents


Blog