• Visita al mercat de la Concepció

    El passat dimecres 3 de juny, els alumnes del curs Bàsic 1 vam anar a conèixer el mercat de la Concepció, que és al barri de la Dreta de l’Eixample. Vam fer la visita amb la gerent del mercat, que és molt simpàtica.

    El mercat té 127 anys i va ésser construït quan es va planificar l’Eixample. Avui, el mercat té 62 parades que venen gairebé tot tipus de menjar. Hi ha una fruiteria que pertany a la mateixa família des que el mercat va obrir l’any 1888. El mercat és un espai de trobada dels veïns i té moltes activitats per al públic. Vam visitar algunes parades i vam aprendre coses de cada una. Vam conèixer la fruiteria d’una família de pagesos de Molins de Rei. Vam veure les mongetes tendres, fruites de la temporada i set varietats de tomàquet. Per fer el pa amb tomàquet cal utilitzar el tomàquet de penjar. A la botiga d’oli i vi vam poder diferents olis de cooperatives de la regió de Les Garrigues.

    De l’aviram vam veure els tipus de pollastres, que tenen diferents preus. La diferència és per la raça, l’alimentació i si el pollastre viu o no a l’aire lliure. L’ou de cada gallina també surt diferent. En aquesta parada d’aviram també venen conill, ous d’ànec i productes ja preparats per menjar com les croquetes.

    Després vam anar a la carnisseria. La gerent ens va explicar que amb vedella es fan dos plats molt catalans: el fricandó i la vedella amb bolets. A la xarcuteria ens van explicar els diferents embotits catalans. Al final, vam visitar la peixateria i vam veure el salmó, les sardines, la sèpia i altres peixos.

    Abans de sortir ens vam beure un suc natural que ens va regalar una fruiteria.

    El mercat és molt maco i interessant. Té molta història i vida. Us recomanem a tots que el conegueu!

    Té un lloc web amb més informació: www.laconcepcio.cat

    Text de Juliana Lisboa, alumna del curs Bàsic 1.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric



Núvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració Sant Jordi segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->