• Recomanacions de llibres

  llegirrecomanacions

  Us agrada llegir? Heu llegit algun llibre que us hagi agradat molt darrerament? Heu après més català gràcies a aquest llibre? Doncs no us ho quedeu només per a vosaltres sols, compartiu-ho!

  Aquest és el vostre espai, deixeu un comentari per fer saber quina és la lectura que més us ha agradat i que recomanaríeu a altres alumnes. Digueu-ne tot el que vulgueu però no us deixeu d’esmentar-ne el títol, l’autor, per què l’heu trobat interessant i per a quin nivell de català us ha estat útil.

  La vostra experiència lectora pot ajudar a altres a fer un bon descobriment!

 1. Aurélie Marie

  10 febr. 14
  23.03 #

  Hola tothom !

  Us volia recomanar de llegit el llibre següent “La vida d’Antoni Gaudí” de M. Rosa Bayà.
  Es un llibre molt accessible perquè es fa part de la col·lecció Català fàcil i els textos estan simplicats.
  Aquest llibre es molt interessant a diversos nivells. Primer ens conta la història d’un dels grands arquitectes catalans Antoni Gaudi, que tambè es una de les primeres figures mundials de l’art del segle 19.
  Aprenem sobre la seva infancia durant la qual passava moltes hores mirant al seu pare en el taller familiar on fabricaven calderes. Desde aquest temp es dibuixa la seva passió de modelar coses amb ferro. Percebem la importància que ha tingut el projecte de construcció de la Sagrada Familia en la seva vida, la plaça de la religió i el paper essencial de la bellesa de la natura en la concepció de les seves obres (per exemple escales que semblan cargols o parets ondulants com les ones del mar). No podem no percebre simpatia per aquest gran artista, sovint de mal humor, que ha realitzat obres majors de arquitectura el segle passat. Sentim molta tristesa quan el 7 de juny de 1926 va tenir un accident amb un tramvia que no li va veure. En aquest moment la gent no ho reconeixerà perquè es vesteix simplement. S’adonen massa tarda. Es un final tràgic, però com moltes persones conegudes.
  M’ha agradat llegir aquest biografia perquè m’he enamorat de Barcelona, la seva història i arquitectura i he après i entès moltes coses graciès a aquest llibre.
  Us lo recomano !!!

  Respondre

 2. Lina María

  18 febr. 14
  20.59 #

  El llibre que us recomano es diu El Comte de Montecristo (Alexandre Dumas).
  Es un llibre on Dumas es va inspirar en un fet real, extret dels arxius de la policia de París,
  On trobaràs amor, intriga, suspès, traició i venganza.
  M’ha emocionat , ho he llegit i escoltat varias vegades. Crec que us he dit massa.
  No us ho podeu perdre.

  Respondre

 3. Miriam Jesus Dávila Löpez

  18 febr. 14
  22.39 #

  Hola a tothom!
  he llegit “La meva familia i altres animals” de Gerald Durrell
  si desitjas pasar una estona entretenguda y agradable t’la recomano, es de lectura fàcil o sigui que podràs entendre molt bé.

  Respondre

 4. Miriam Jesus Dávila Löpez

  18 febr. 14
  22.51 #

  Hola a tothom!
  he llegit “Tres històries de neguit”
  Aquesta lectura tambè es molt entretinguda, son tres històries petites amb una mica de misteri i alguna cosa mès. T’agradarà
  No passis nervis!

  Respondre

 5. Miriam Jesus Dávila Löpez

  18 febr. 14
  23.01 #

  Hola, soc jo altre vegada
  m’havia oblidat de dir qui ho havia escrit “Tres històries de neguit” es de Baltazar Porcel
  Fins altre moment!

  Respondre

 6. Evgenia Diomidova

  23 febr. 14
  21.20 #

  Bona tarda amics!
  He llegit “La vida de Salvador Dalí” de M.Rosa Bayà.
  Salvador Dalí era un personatge molt extravagant. Tenia la seva menera de pensar i li agradava que tothom parlés d´ell. Sense cap dupte era genial. M´agradaria recomanar-us aques livre perque podeu descobrir unes dades interessants sobre el pintor català.

  Respondre

 7. Angelica de Moura Ramos

  13 març 14
  13.01 #

  Hola, soc Angélica, alumna de E2!

  Primerament, vull donar les gràcies al Consorci per la iniciativa de treure els llibres a classe! Es molt útil per gent com jo que no té gaire temps….soc una entusiasta d’aquesta idea. Així, vaig llegir dos llibres. Quina il.lusió!
  M’agradaria recomanar dues biografies de dos Catalans molt reconeguts: Dali i Galdí.
  La escriptora Maria Rosa Bayà ens ajuda a descobrir la vida d’aquests personatges fantastics i a endinsar-nos en el món d’ells. Si, perquè tant Dali com Galdi van viure en un món creat per ells mateixos!! Van tenir una barreja de passió i obsessió pel art.
  Dali era el nen creixut que cridava atenció i sempre volia ser vist. Galdi, en l’altre extrem, era esquerp i s’amagava de la gent. Tot i que semblaven molt diferents i a vegades pols oposats, es pot trobar coses en comú:
  Tots dos no van tenir gaire sort en l’amor; igualment van mourir sols i moltes vegades van ser anomenats de bojos. Indubtablement, tots dos són genis i mites.

  Respondre

 8. Claudia

  04 març 18
  13.09 #

  Hola!! , el llibre que us recomano es ” La memoria de l’abre” de Tina Valles, m’ha agradat molt aquesta lectura perque deixa un aprenentatge i fa apreciar cadascun dels petits moments de la nostra vida. El llibre te frases i paraules quotidianes pero en conclusio facil per d’entendre.

  Claudia, CURS B3

  Respondre

 9. Robin

  04 març 18
  15.28 #

  Hola a tothom!
  
Si us agraden els llibres de contes, us proposo llegir “Cançons d’amor i de pluja” de Sergi Pàmies. El llibre ofereix una bona mescla de contes divertits i tristos, i té un toc de surrealisme també. Per exemple, hi ha un conte que té una tortuga com protagonista!
  La majoria dels contes tenen lloc en la Catalunya actual i tracten dels altibajos de la vida. El llibre em va agradar i és una bona opció pels estudiants del català i els aficionats dels contes.

  Respondre

 10. Yehshi

  06 març 18
  10.39 #

  Hola:
  Vaig llegir el llibre ” MAR I CEL” de Àngel Guimerà per part del meu curs de català, és el meu primer llibre català, us el recomano per a gent que agrada vers amb estil teatral,es tracta de la història romàntica amb final tràgic, transmet les relacions de dues persones de diferent creença i cultura que pugui enamorar i estimar profundament contra rebuig de la gent. espero que t’agradi.

  salutacions

  Respondre

 11. Elicet

  06 març 18
  19.34 #

  Bona tarda!
  Vaig llegir el llibre Tristany i Isolda, de Joseph Bédier. Es el primer llibre que he llegit en català, però ja coneixia la història de Tristany i Isolda a través del cinema. Personalment, m’ha agradat molt la història d’ells perquè té una mica de llegenda, una mica d’amor i una mica d’aventures i misteri. El llibre està escrit en poesia, i crec que per aquesta raó no agradarà a tots les públics. Malgrat això, recomano aquesta bella història d’amor que ha trascendit els temps i les generacions.

  Respondre

 12. Beatrice Tosi

  06 març 18
  21.54 #

  Hola a tothom !
  El libre que us recomano es El comte de Montecristo, una novel.la escrita per Alexandre Dumas
  l’any 1844.
  He triat aquesta història perquè tracta temes com la venjança, la justícia, el perdó i està basada en un cas real.
  Sobretot m’ha agradat el tema del perdó perquè el comte després de aconseguir acomplir la seva venjança acaba buscant el perdó de si mateix.

  Beatrice curs bàsic B3

  Respondre

 13. Olga

  06 març 18
  22.57 #

  L’obra: Demian
  L’autor: Hermann Hesse
  L’any: 1919
  L’obra original: Alemany
  Aquest és exactament el tip d’obras, el que planteja precuntes sobre els fonaments de la totalitat, com de immutables són els nostres ideals i si els nostres valors i impulsos tenen un lloc per a la societat.Però, al mateix temps, mostra la recerca de l’ànima, el significat de la vida, com submissió completa a la destinació o un desig sincer pel mateix propòsit, cremant els motius, les contradiccions i altres obstacles.Potser la meva opinió és incorrecte, però és aquest llibre el qual et fa pensar que, si no tens por de tu mateix, no ha de témer no ser acceptat per la societat.Aquest llibre sens dubte capta els sentiments sincers i la recerca de si mateix.Probablement, serà infundat dir, que pot donar un impuls al coneixement de la vida, però que obre nous aspectes d’entendre-la, sens dubte.Estic molt agraïda amb el destí que em vaig trobar amb aquest llibre.

  Respondre

 14. Belén

  07 març 18
  0.16 #

  Hola a tothom!

  Volia fer la recomenació del llibre de brúixoles que busquen somriures perduts de Albert Espinosa, és un llibre que fa reflexionar molt.

  El vocabulari és una mica difícil pero es molt maco.

  Salutacions.

  Belén.

  Respondre

 15. Maricel

  07 març 18
  15.04 #

  Hola !

  Us recomeno Perdoni, a quin segle diu que som?, de Noemi Bagés.

  Es tracte d’un grup d’alumnes que estan de visita al Museu d’Història de Tarragona. A partir de aqui commença un viatge en el temps molt interessant i amb moltes aventures.

  Lectura fàcil i ràpida.

  Respondre

 16. Karina

  08 març 18
  14.39 #

  Bon dia a tothom!

  El llibre que os recomano es “Frankenstein” de Mary Shelley, un clàssic de la literatura del terror, del qual es parlarà molt aquest any por ser el seu segon centenari.
  Mary Shelley, ens presenta la seva obra com a símbol dels perills de la ciència, i ens fa reflexionar sobre els límits de aquesta i els compromisos davant de la investigació.
  Si a més de disfrutar d’un clàssic vols questionar-te el compromís ètic dels avenços no cap dubte que aquest llibre és una bona elecció.

  Karina (Curs Bàsic 3)

  Respondre

 17. Hudson Fagoti

  14 març 18
  11.03 #

  Hola.

  Us recomeno ` Catalán de cada día ¨. Aquest llibre és una forma molt simple de apendre com fer algunas tarefas quotidianas. Per example : Anar al supermercado , demanar alguna cosa en una botiga etc ….

  Respondre

 18. Carme Cortés

  15 març 18
  15.42 #

  Bona tarda a tothom,
  El llibre que us recomano és, “Si menges una llimona sense fer ganyotes”
  de Sergi Pàmies, consta de 20 contes que s’hi barregen diverses situacions
  quotidianes de la vida diària, està escrit amb la ironia típica del autor.
  Animeu-vos a llegir-ho.
  Salutacions,

  Carme

  Respondre

 19. Anne-Sophie Rosell

  17 març 18
  13.34 #

  Hola a tothom!

  Us recomano llegir l’antologia de contes “De teves a meves” que va escriure Pere Calders en l’any 1984. Hi ha una edició molt interessant de Nordicalibros publicada el 26 de gener de 2017. Té il·lustracions de l’Argentí Agustín Comotto que permeten d’entendre millor al significat dels contes.

  Aquests contes són molt curts que descriuen situacions de la vida quotidiana amb un entorn surrealistes escrits amb ironia. Es poden llegir a qualsevol moment.

  Fins aviat i bona lectura!

  Respondre

 20. Oneirú Caraballo

  17 març 18
  19.28 #

  Bon dia!

  Bona tarda,

  Us recomano llegir la traducció al català de la novel·la Gabriela, clau i canyella de Jorge Amado perquè es una obra esplèndida, molt bé escrita i amb uns personatges molt ben aconseguit que donan un visió tridimensional de la vida i les convencions socials. És la crònica d’una petita ciutat de Brasil que té com personatge principal una dona anomenada Grabriela, una cuinera que arriba a aquesta petita ciudad en busca de feina. Aquesta novel·la és una de les obres més popular de Jorge Amado i una novel·la que us agradarà llegit perquè és profunda i senzilla alhora i també molt divertida.

  Salutacions,

  Ona

  Respondre

 21. Yamile Salvucci

  18 març 18
  14.48 #

  Vaig llegir el llibre: “El crim de la tangent” de l’autor Emili Teixidor.
  Tot i que sigui recomanat per a adolescents, em va agradar molt perquè és una novel·la de intriga i suspens.
  Tot comença amb una excursió on desapareixen dues noies i l’inspector Garrofa investigarà els fets.
  Aquest llibre està compost per 19 capítols i fins a l’últim no saps el desenllaç.
  Un aspecte positiu, és que les paraules que per al lector poden ser desconegudes, mitjançant el context poden ser enteses, el que fa que sigui fàcil de llegir.

  Us recomano aquest llibre i espero que us agradi.

  Salutacions.

  Respondre

 22. Carme Gistau

  19 març 18
  12.45 #

  Jo us recomano el llibre de Dan Brown titulat ´´ÓRIGEN¨, es el maitex escritor entre altres
  del CODIGO DA VINCE Y ANGELES Y DEMONIOS, és un estil que m’agrada molt encara que sigui bastant fantasiós.
  El llibre tracta de la controversia que té la ciencia amb l’esglèsia, questionan que l’era de la religió està i s’inicia l’era de la ciencia.
  La trama es desenvolupa a las ciutats de Barcelona, Bilbao, Sevilla y Madrid que també li don un punt més interesant

  Respondre

 23. rafael lopez baena

  19 març 18
  13.37 #

  El llibre de Lluís Llach, LES DONES DE LA PRINCIPAL. Narra la història de tres generacions de dones, que lluiten per la supervivència de la casa peiral, i la producció vinícola, abans i després de la plaga de la fil·loxera. amb la guerra civil pel mig.El autor descriu molt bé els canvis generacionals i les diferents maneres de viure la vida i costums en cada època. Tot això embolicat en una trama d’amors, odis i assassinats .També explica molt bé el desenvolupament de la producció vinícola de la comarca del Priorat. Gran llibre que recomano, i a més a mes és fàcil de llegir. Per als que no coneguin a Lluís Llach com a escriptor, us recomano el primer llibre titulat MEMÒRIA DE UNS ULLS pintats. Per a mi va ser un gran descobriment, que em va fer aflorar molts sentiments

  Respondre

 24. Laura Ferrera

  19 març 18
  20.16 #

  Bona tarda a tots!
  Jo vaig llegir el llibre “L’ amic retrobat” de Fred Uhlman,escriptor alemany.
  L’història passa a l’Alemanya prenazi i nazi.Tracta de dos amics adolescents d’ideologies diferents: un és jueu,i l’altre pertany a una familia aristrocràtica i en favor d’Hitler.
  Al principi s’assembla una mica a la història de “El nen amb el pijama de ratlles”,però després resulta ser una trama més fácil i senzilla.
  Ho recomano perquè és curt i el llenguatje et permet practicar sense dificultat la lectura en català.

  Respondre

 25. Nines Mestre

  19 març 18
  23.14 #

  Hola a tothom

  El llibre que us recomano és “Cròniques de la veritat oculta” de Pere Calders (Barcelona, 1912-1994). Llibre de contes considerat un dels millors escrits per l’autor. Descriu històries i ambients onírics, on els personatges viuen situacions irreals que et deixen literalment amb “la boca oberta”. Pere Calders gaudeix ridiculitzant els rics amb un gran sentit de l’humor. El llenguatge que utilitza no és senzill, és un català culte, que pot resultar difícil al principi, però no permetis que això sigui un impediment per a gaudir d’un llibre ple de surrealisme, on l’autor mostra la seva gran capacitat descriptiva.
  Gaudeix de la lectura!

  Respondre

 26. Federico Pelayo

  20 març 18
  2.31 #

  Bona nit!

  Us recomano el llibre “La memòria de l’arbre” de la Tina Vallès, una autora barcelonina. Es va publicar l’any 2017 i va guanyar el Premi Llibres Anagrama de Novel·la. El narrador és un nen que reconta els seus pensaments en ocasió de la mudança del seus avis a casa seva. Al principi ell va estar molt feliç però desprès es va adonar que en realitat la raó d’aquest canvi era la malaltia soferta per l’avi, probablement Alzheimer. La novel·la s’estructura en onze capítols dividits en episodis molt curts. És fàcil de llegir i molt útil per practicar el català.

  Bona lectura!

  Respondre

 27. Adriana Savastano

  20 març 18
  7.57 #

  Hola a tothom!
  Us recomano el llibre “El camí de Vincennes”, de l’Antoni Marí, poeta i assagista.
  Aquest llibre és una mirada als pensaments íntims de dos amics que expliquen què pensen de la vida, de la seva essència i de la de l’altre. El tot en el marc d’un Paris il·luminista i feta de perruques, tertúlies literàries en salons de nobles parisencs, censura i que fa olor ja a preromanticisme.
  Em va agradar molt la manera extremadament poètica amb el qual l’autor decideix descriure els llocs, l’ànima humana i les situacions, així com l’atenció a les coses petites, als detalls que es veuen a través dels ulls dels protagonistes; aquesta bellesa diària que de vegades escapa.
  Jo ho recomano als lectors a qui els agrada submergir-se en temps passats, amants de la poesia i de les mirades pictòriques a la natura. Apte per profunditzar la llengua en un nivell I1.

  Respondre

 28. Ana Paniello

  22 març 18
  16.58 #

  Bona nit a tothom,

  Sóc alumne de l’Intermedi 1 i m’agradaria fer una recomanació sobre el llibre de Dan Brown; “Origen”.

  El protagonista, el professor Robert Landon, es troba en el bell mig d’una aventura que ens farà recórrer ciutats com Bilbao, Madrid, Sevilla i una majestuosa ciutat de Barcelona. En la trama principal ha de resoldre l’assassinat d’un bon amic. El llibre m’ha agradat, tot i que el tema principal és la controvèrsia entre la ciència i la religió, m’ha fet pensar en un tema molt candent com és la intel·ligència artificial.

  Us el recomano si el que voleu és passar una bona estona entre pàgina i pàgina.

  Respondre

 29. Asier Vieites

  22 març 18
  16.59 #

  Hola a tothom,
  Os recomano el llibre “MAIC” de la Tina Vallés. És un llibre molt curt que explica la vida d’un nen d’El Raval en una família amb moltes dificultats. Un pare que va marxar i una mare absent fan que el nen hagi de buscar estratègies per afrontar l’angoixa que té. El nen mateix és el narrador i, llavors, l’història agafa un to molt innocent i optimista.
  La autora utilitza un estil amè i fàcil de llegir, a la vegada que reflexiona sobre la situació i ens posa al lloc del nen con alta dosi d’empatia.
  Personalment, m’ha agradat molt perquè m’ha permès gaudir-lo.
  Asier Vieites

  Respondre

 30. Jane Marshall

  22 març 18
  17.02 #

  Hola a tothom,
  Si busqueu un llibre de comptes curts per a llegir per a passar els temps al metro, us recomano De teves a meves, de Pere Calders, un escriptor català ben conegut. Les històries es tracten d’una barreja de temes, des de tribus de l’Amazona fins a muntar una pessebre! Encara que no entenguis cada paraula, gaudiràs de les històries, n’estic segur!”

  Respondre

 31. Marta

  22 març 18
  17.04 #

  Hola a tothom!!

  La lectura que vull recomanar-vos és “Frankenstein” de Mary Shelley, un clàssic que, si a primera vista podria semblar fatigós, a mi m’ha sorprès gratament. La novela està molt bé escrita, els drames interns dels personatges perfectament recreats, i la història és fascinant i força entretenidora.

  M’ha agradat especialment el tractament que fa l’autora del “monstre”, que per primera vegada a la literatura apareix com un ésser amb pensament i sensibilitat, molt humà, que té el desig de ser estimat i acceptat per la societat, i que pateix per ser rebutjat a causa de la seva aparença horrorosa.

  Un bon moment per llegir-lo ja que enguany és el bicentenari de la seva publicació!

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric