• El dòmino dels pronoms. Juguem a l’aula!

    Aquesta setmana els alumnes del CNL Eixample han gaudit tot jugant. De fet, el joc ens agrada perquè ens desperta l’infant que duem dins, alhora que ens fa sortir l’esperit competitiu. Un garbuix de sensacions difícils d’explicar però que tots, poc o molt, experimentem en jugar!

    I els alumnes són gent adulta, que treballa, que estudia màsters, que té família, que… I sempre venen a classe motivats, disposats a aprendre. Per això, en el moment que la professora els comenta que farem un joc, totes les cares són de sorpresa. Una sorpresa que va a més en recomanar-los que el millor lloc per a jugar-hi és a terra.  

    Curiosament, tots cerquen la manera d’asseure’s: creuant les cames, de genolls, a la gatzoneta, estirats del tot, totes les varietats possibles! 

    I arriba el joc! Alguns alumnes et fan saber que no els agrada jugar, sempre hi ha el barrufet rondinaire. 

    Poques instruccions. Els reparteixes el sobre, on hi ha 28 fitxes de dòmino. Es tracta de lligar oracions amb els pronoms personals escaients, i tancar el cercle, tot un repte! Sempre hi ha qui demana quin premi tindran! La satisfacció d’haver-lo assolit: que us sembla poc, potser? 

    Mireu si els va agradar que en van fer fotos, vídeos, de tot! I les cares de satisfacció no tenen preu! Els ullets (la mascareta no permet gaire més) d’agraïment ho diuen tot! 

    Una experiència del tot recomanable, de debò!

    Agraïm al professor David Medina la proposta de jugar amb el dòmino dels pronoms.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Mercè Espuny

     

  1. David Medina

    11 febr. 22
    13.38 #

    De res! Sempre és bo compartir recursos i dinàmiques de classe. D’aquests jocs en tenim per a l’E1 i per a l’E3, però es poden aplicar al nivell que ens convingui.

    Els dòminos formen part del material complementari dels llibres del nivell elemental de l’editorial Castellnou.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric



Núvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració Sant Jordi segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->