• Adreça, direcció o correu?

  El mot direcció fa referència a la trajectòria d’una cosa o d’una persona. Per exemple: Quina direcció hem d’agafar per arribar al cim.

  Direcció també és l’acció de dirigir. Per exemple: La direcció de l’escola ha decidit canviar l’equipament esportiu obligatori.

  Per tant, és incorrecte usar el mot direcció per fer referència al domicili. En aquest cas, la paraula correcta és adreça. Per exemple: Empleneu el formulari amb el vostre nom, data de naixement i adreça.

  Així doncs, parlem d’adreces electròniques i no pas de correus electrònics per referir-nos, segons el TERMCAT, al ‘conjunt de caràcters que permeten d’identificar inequívocament la bústia electrònica d’una persona, una organització, un departament, etc. i que actua d’origen i de destinació de missatges enviats per correu electrònic’.

  L’Optimot afegeix: “Cal tenir en compte que en català el terme correu només indica el sistema, la cosa enviada o la persona missatgera, però no té el significat del lloc on s’envia alguna cosa, és a dir, no és sinònim de adreça”.

  Ja ho sabeu: no demaneu mai el correu electrònic sinó l’adreça electrònica, que encara es pensaran que els voleu llegir els missatges!

Cap comentari

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


HistòricNúvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració Sant Jordi segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->