Dues receptes ràpides, senzilles i boníssimes..
Empanada gallega
Ingredients
– 3 ous durs
– 150 gr de pebrot verd
– 150 gr de pebrot vermell
– 300 gr de ceba
– 350 gr de bonítol o tonyina. Jo el prefereixo en oli d’oliva que en escabetx
-dues làmines rectangulars de pasta brisa
– 400 gr de tomàquet triturat natural o en conserva
Preparació
Poseu a coure, en una cassola amb oli d’oliva, els pebrots i la ceba tallats ben petit i, a continuació, el tomàquet triturat. Quan sigui tot ben cuit, afegiu-hi els ous durs ratllats i el bonítol. Remeneu-ho tot ben bé i poseu-ho sobre la làmina de pasta brisa que estarà prèviament col·locada en una safata de forn. Tapeu amb l’altra làmina i foradeu la part de dalt amb una forguilla perquè no s’infli. Pinteu amb ou batut i poseu al forn uns 40 minuts
___________________________________________________________
Coca de Nutella
Ingredients
– dues làmines rectangulars de pasta de full
– nutella
– sucre
– pinyons o nous o ametlla o avellana
Preparació
Col·loqueu la làmina de pasta brisa sobre paper de forn en una safata. Unteu-la amb nutella i tapeu-la amb l’altra làmina. Tireu-hi sucre per sobre i a continuació els fruits secs que preferiu. Coeu-la al forn uns 15-20 minuts.
BON PROFIT!