• Un itinerari de redescobriments…

    Un grup de bàsic 1 va acabar el curs amb un recorregut per la Barcelona romana i medieval, amb algunes parades en èpoques posteriors com ara el Modernisme.

    Es van trobar a la font de Canaletes i van baixar Rambla avall, van recórrer el que havia estat la via romana secundària que duia a l’antic Cardo Maximus i van veure la Via sepulcral, l’entrada i la font de Portaferrissa, i van continuar cap a l’església del Pi, al costat de la qual van poder mirar l’escultura d’Àngel Guimerà, que per casualitat havien conegut a classe. Després van anar fins a la plaça Nova però com que no es van deixar convèncer per la reconstrucció moderna de l’aqüeducte que hi ha, en van anar a trobar les autèntiques restes romanes al carrer Duran i Bas i, ja que eren a prop, van pujar fins als 4 Gats. A continuació van entrar a la casa de l’Ardiaca després d’acariciar-ne la tortuga, van passejar pel claustre de la catedral i van recórrer els carrers del Call des de la plaça de Felip Neri fins a la sinagoga i la Baixada de Santa Eulàlia.

    Un cop a la plaça de Sant Jaume, van anar-se’n a descansar un moment davant de les columnes del temple d’August i, passant per la plaça del Rei, van observar les muralles del carrer Tapineria. Per acabar, van passar per la Casa dels Entremesos, tot i que ja no hi van poder entrar, i van acomiadar-se davant de les restes del convent de Santa Caterina que dóna nom al mateix mercat.

    Van acabar cansats però contents d’haver descobert algun racó o detall que alguns o altres no coneixien.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric



Núvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració Sant Jordi segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->