• Gimcana de Nadal

    Un grup d’alumnes d’un curs de Bàsic-Elemental (BE) de la delegació van anar ahir a la Fira de Nadal de la Sagrada Família.

    Allà van haver de fer una gimcana per tal de descobrir secrets del costumari nadalenc català, ja fos a partir de l’observació de les parades de la fira o bé interrogant-ne els botiguers.

    Van descobrir coses ben curioses, per exemple, que el famós muérdago en català es diu vesc, la qual cosa els va costar força de descobrir ja que, entre uns i altres, els botiguers no acabaven de posar-se d’acord.

    També van trobar el Tió més gran de tota la fira, que precisament era al centre de la plaça Sagrada Família, i ho van aprofitar per fer-s’hi una foto.

    Una altra cosa que els va sorprendre i agradar molt va ser veure la gran quantitat de caganers amb cara de famós que hi havia: des de Rajoy fins al Darth Vader, passant pel Son Goku i sense oblidar en Mas. Es van quedar de pasta de moniato quan la botiguera els va dir que el caganer més venut aquestes festes estava sent el personatge del “Pequeño Nicolás” (Francisco Nicolás Gómez Iglesias).

    Però el que més els va agradar va ser descobrir que eren capaços, un cop més, de tenir converses en català en una situació normal fora de l’aula amb botiguers que tenien ganes de xerrar i de escoltar-los parlar en la nostra llengua.

    Bon Nadal a tothom!

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric



Núvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració Sant Jordi segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->