• Un grup de Suficiència 1 visita la Pedrera

    CIMG5244Primer dia de desembre. Tothom arriba puntual a la porta principal de la Casa Milà. Després d’una mirada ràpida a la façana, entrem. La guia ens fa una explicació plena de detalls sobre la família Milà: fan un encàrrec al mestre Gaudí perquè volen una casa per viure-hi. La família viurà al pis principal. Un espai d’uns mil metres quadrats. La resta de pisos seran de lloguer.

    Seguidament, pugem al terrat i ens quedem bocabadats contemplant la coberta carregada de perfils sinuosos, finestres i estranyes xemeneies amb forma de guerrers. Et fa reflexionar el fet que a part de l’estètica tinguin una finalitat tan utilitària com la ventilació o sortida de fums de l’edifici.

    A continuació baixem a les golfes. Una munió d’arcs se’ns presenta davant dels ulls. L’espectacle és fascinant. La llum i l’aire penetren per petits finestrons, la finalitat pràctica dels quals era assecar la roba de la bugaderia. Al bell mig del passadís, una maqueta de la Pedrera ens permet fer un repàs del que hem vist. La guia aprofita la parada per explicar-nos detalls del mestre Gaudí: la religiositat que impregnava les seves obres, la natura que l’inspirava i els sistemes mecànics que emprava per aconseguir uns resultats tan peculiars.

    Com a cloenda de la sortida visitem un pis de l’edifici que encara conserva l’estructura, mobles, materials i detalls de principis del segle vint, en ple Modernisme.

    Maria Rosa Carabasa, alumna del curs Suficiència 1

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric



Núvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració Sant Jordi segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->