• Festa de fi de curs amb molt de menjar

    «Avui estem de festa!!! Sí!!!! Avui és un dia molt especial per a nosaltres, estudiants del curs de català de nivell B2: és el dia del final de curs, és el dia en què aconseguim una realització més de les nostres vides, és el dia en què tanquem un cicle més de les nostres vides, és el dia en què també obtenim l’acreditació per estudiar el B3 al següent semestre de les mans de la Laia, la nostra mestra, que tan bé ha transmès els seus coneixements i tan bé ha conduït el nostre grup… i per celebrar-ho, hem fet una festa amb menjars típics dels nostres països; és que nosaltres vam arribar a Barcelona de diferents llocs… de diferents països!

    La Flor va portar les facturas, que és un dolç típic de l’Argentina i que el farcit pot ser d’almívar de llet, crema pastissera o codonyat… molt bo!

    La Marlene va fer las chicharritas, que és un plat típic de Cuba, són uns xips fets amb plàtans verds fregits…. molt bo!

    L’América va portar un formatge llatí, que és tipic de l’Ecuador i uns xips de plàtans verds fregits… uns eren salats i uns altres picants… però, molt cruixents!

    L’Alejandra va fer el bollo pelón, que és un plat típic de Veneçuela, que són unes boles fetes de farina de blat de moro i el farcit és un guisat que pot ser de carn o pollastre, que se serveix amb una salsa de tomàquet… molt saborós!

    Jo crec que el grup amb major quantitat de components va ser el de Brasil… i com sempre a nosaltres ens agrada mostrar una mica de la nostra cuina, vam fer els plats següents:

    L’Aline va fer el brigadeiro, que és un dolç fet amb llet condensada, xocolata i mantega i que, un cop fet, se’n fa unes boles… són una delícia!

    La Luciana va fer el pao de queijo, que són unes boles fetes amb pols de fècula de mandioca (iuca), ous i formatge… és meravellós!

    El Jackson va fer el bolo de milho verde, que és un pastís fet amb farina de blat de moro, ous, mantega, llet de coco, llevat en pols, i, quan és llest, s’hi posa una cobertura de coco rallat… molt bo!

    Jo, que sóc la Neide, he fet el Bolo de cenoura com chocolate i la tapioca. El primer plat és un pastís fet amb pastanagues, ous, oli, sucre, farina de blat i llevat en pols, i, quan és llest, s’hi posa una cobertura feta amb xocolata… hum! El segon plat és una crep feta amb farina de mandioca (iuca), una mica de sal i una mica d’aigua i que es fa en una paella i, quan està llesta, s’hi posa el farcit que es vol… pot ser dolça: amb xocolata, melmelada, maduixes, plàtans, etc., o bé salada: amb formatge, ous, peix, gambeta, etc.

    Jo crec que hem passat molt bé tots aquests dies! I hem fet moltes xarxes d’amistat!!! Moltes gràcies a tothom!!!»

    Neide Rosane Pereira de Macêdo.

    «El nostre últim dia de classe va ser un dia molt especial de celebració i com deia el poeta: “Cuinar és un acte d’amor als altres” i no podríem acabar aquest curs d’una manera diferent. Així que entre àpats típics de diversos països i molts somriures hem celebrat no només el final d’un curs, sinó també la diversitat, l’acte de compartir i principalment l’acte d’ensenyar i aprendre junts català.»

    Luciana de Souza Queiroz

    «L’últim dia de classe vam fer una reunió en la qual tots vam portar menjar típic dels nostres països. Hi havia menjar del Brasil: tapioca feta amb farina de iuca i farcida amb formatge, pastís de blat de moro i coberta de coco ratllat i una altra amb coberta de xocolata, una pasta de farina amb formatge i unes trufes de xocolata i llet condensada. Hi havia formatge llatí i plàtans mascles verds fregits que són típics a l’Equador, Veneçuela i també a Cuba. De l’Argentina hi havia uns pans semblants als croissants que es diuen facturas, que es poden omplir amb crema pastissera, almívar de llet o codonyat. De Veneçuela jo vaig portar unes boles fetes de massa de blat de moro precuita farcides d’un guisat de pollastre o de carn que es cobreixen amb una salsa de tomàquet. Tot el menjar era deliciós i vam passar una estona molt divertida.»

    Alejandra Amil

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric



Núvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració Sant Jordi segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->