• Història de bombers, història de tots

    El passat 14 de novembre un dels grups de B2 de l’Eixample va assistir a la xerrada que Marc Ferrer, historiador i bomber voluntari, va fer a l’Espai Bombers en el marc de la 4a jornada del cicle mensual “Vespres Vora el Foc”. La xerrada exposava la feina que els Bombers de Barcelona havien fet durant la II República i durant la Guerra Civil Espanyola.

    Marc Ferrer va exposar durant gairebé dues hores els resultats de les investigacions i estudis fets els darrers anys sobre el paper dels bombers durant aquest període. El resultat va ser un dibuix magnífic de la situació del nostre país en aquells dies, de com van viure els ciutadans els dies terribles de la Guerra i com aquests fets van afectar professionalment i personal els Bombers de la ciutat: depuracions, judicis, morts, però també mostres de solidaritat i d’una gran fortalesa.

    Això va servir perquè els nostres alumnes coneguessin també una part importantíssima de la nostra història, de la història de les nostres institucions i del paper que hi van jugar (fins ara molt desconegut) els membres d’aquest sector de treballadors de l’Administració. A més, van poder gaudir d’una visita a l’exposició permanent de l’Espai Bombers Parc de la Prevenció de Barcelona, i conèixer amb més detall la història d’aquest col·lectiu tan important per a la seguretat de la ciutat.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric



Núvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració Sant Jordi segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->