• Ruta històrica pel barri Gòtic de Barcelona

    El passat 29 de gener els alumnes d’un elemental 2 de la Delegació van gaudir d’una classe en un context ben real. En el marc de la unitat en què es treballen els viatges i les rutes turístiques, vam acordar fer de guies reals a la nostra pròpia ciutat.

    Per grups, van triar diferents llocs emblemàtics del barri Gòtic, dels quals van haver de buscar-ne informació, per tal de fer després una explicació més o menys històrica a la resta de companys, des del mateix punt en qüestió.

    Des del punt de trobada acordat (metro de Jaume I), el primer grup ens van portar al Temple d’August, on ens van ensenyar les columnes romanes datades del s.I, i ens van fer una petita explicació històrica.

    En segon lloc, vam anar a la plaça del Rei, on entre altres coses, ens van explicar que s’executava públicament els nobles a l’època medieval. També ens van parlar de les característiques arquitectòniques dels edificis i vam aprofitar per entrar al Palau Reial.

    El tercer grup ens va portar a la plaça de Sant Felip Neri, punt que va ser especialment emotiu pel record dels bombardejos que van caure en aquella plaça durant l’època de la Guerra Civil.

    Per acabar, els quart grup ens va dur a la plaça de la Vila de Madrid, on vam poder contemplar i fins i tot baixar a la via sepulcral romana que es conserva en pràcticament perfecte estat.

    Dos dies després de la ruta, els alumnes han coincidit a considerar que va ser una molt bona manera de conèixer racons de Barcelona totalment desconeguts per a ells, en alguns casos, i sobretot a recalcar que la història de Barcelona és tanta i tan interessant que val la pena seguir indagant-hi.

    El temple d’August

    La plaça del Rei

    La plaça de Sant Felip Neri

    La via sepulcral romana

     

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric



Núvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració Sant Jordi segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->