• Dia Internacional del Voluntariat

    El 5 de desembre és el Dia Internacional del Voluntariat, i des de la Delegació vam voler commemorar-lo fent diversos aparellaments entre alumnes de diferents nivells per tal que provessin durant una estona el programa del Voluntariat per la llengua.

    Què és Voluntariat per la llengua?

    Voluntariat per la llengua és un programa de foment de l’ús social del català que neix al CPNL l’any 2002, al Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Cornellà. L’any 2003, a partir de l’èxit i la força d’aquesta experiència, amb l’impuls de la Generalitat de Catalunya, el programa es va fent extensiu als altres CNL.

    Quin objectiu té?

    L’objectiu general del programa Voluntariat per la llengua és facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d’aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la.  A més es vol promoure entre el col·lectiu catalanoparlant la idea que no cal canviar de llengua per acollir millor les persones que arriben a casa nostra.

    Qui pot ser voluntari?

    Totes les persones majors d’edat que parlin català habitualment i que puguin comprometre’s a dedicar 10 hores, una hora per setmana, a conversar en català amb la persona assignada.

    Qui pot ser aprenent?

    Totes les persones majors d’edat que parlen mínimament en català, tot i que sigui amb dificultats, i que volen guanyar fluïdesa per poder usar aquesta llengua en les seves activitats quotidianes, laborals o de relació social.

    Tots els alumnes van coincidir a dir que va ser una experiència molt enriquidora i agradable ja que van tenir l’oportunitat de conèixer moltes persones diferents d’una manera distesa i no acadèmica.

    Esperem que aquestes activitats us animin a formar part del programa del Voluntariat ja sigui com a aprenents, si ho creieu necessari, o com a voluntaris.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric



Núvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració Sant Jordi segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->