• Dia Mundial de la Poesia al CNL

    Com cada any, el 21 de març el CNL de Barcelona se suma als acte de celebració del Dia Mundial de la Poesia. El poema d’aquest any és Música de l’ànima, teixida amb paraules, de Rosa Fabregat.

    Enguany dedicarem les activitats que farem, com sempre, a l’Espai Avinyó-Llengua i Cultura a Joan Brossa, ja que el 2019 se celebra el centenari del seu naixement.

    D’una banda, i seguint la tradició de fa uns anys, convidem a tothom a assistir a una lectura pública de poesia a l’Espai Avinyó – Llengua i Cultura. En aquest espai els participants podran recitar el seu poema preferit, en la llengua que triïn, o, també, gaudir escoltant-los.

    D’altra banda, us volem proposar una altra activitat més lligada a la creativitat i a la manera de treballar d’aquest poeta.

    Aquesta activitat consta d’un itinerari amb estructures d’estimulació sensorial i d’un taller per compondre poemes visuals/corporis al final del recorregut.

    L’itinerari consta de 5 estacions/parades que es corresponen amb les 5 emocions bàsiques: la por, l’alegria, la tristesa, la ira i la sorpresa. En cada parada hi haurà materials que estimulin els 5 sentits segons l’emoció establerta. L’objectiu d’aquest itinerari és interpel·lar els sentits dels participants per despertar-ne la creativitat perquè estiguin preparats per elaborar un poema visual o corpori al final del recorregut.

    En la segona fase de l’activitat, es proporcionaran eines tals com fotografies, objectes curiosos, imatges, pintura… perquè els alumnes creïn un poema visual.

    Aquests poemes es penjaran en un mural situat a la planta baixa de l’EALC. Es demanarà als alumnes que vulguin que en facin una fotografia i la comparteixin a les xarxes socials (Instagram, Facebook, Twitter).

    L’activitat, oberta a tots els usuaris i a la ciutadania en general i dinamitzada per les persones que l’han organitzada, està pensada per a un grup de màxim 25 persones i d’una durada de 45 min/1 h.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric



Núvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració Sant Jordi segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->