• 16è capítol de les Píndoles sobre la Llengua: Els noms de les plantes

    Aquesta setmana us portem un capítol que parla dels noms de les plantes.

    Sabíeu que el 99.5 % de la biomassa de la Terra l’ocupen les plantes, i només el 0,5 la resta? Us podeu imaginar, doncs, quants noms hi ha d’haver per descriure tot aquest univers natural? Segur que una immensitat difícil de conèixer. Perquè a més a més, cada planta pot tenir més d’una variant segons la zona geogràfica on s’utilitzi… Penseu que només per designar la menta, podem fer servir 39 paraules diferents!

    Avui us presentem una píndola on us parlem d’aquest tema i us presentem dues obres on podeu buscar els noms de les plantes que us interessi.

    Si voleu saber quins són aquests diccionaris i més informació sobre tot aquest univers vegetal, no us perdeu la píndola d’aquesta setmana.

    Podeu trobar-la, com sempre, a RC66 o a l’Ivoox.

    Esperem que us agradi i sobretot… No us descuideu de posar-vos la píndola sobre la llengua!

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric



Núvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració Sant Jordi segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->