RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • L’hora de la veritat

  Benvolguts,

  permeteu-me recordar que ja ha arribat l’hora. Després de tota la feina feta ara és quan hem de dir què hem fet i, sobretot, què farem d’ara endavant. Aquesta és la meva aportació.

  Què he complert?

  Crec que aquest trimestre he treballat tres punts: la motivació de l’alumnat, valorar l’esforç i no pas el resultat i passar de ser l’autoritat a l’aula a ser una acompanyant.

  El primer de tots, la motivació, no em suposava un gran repte. Crec que sempre he estat una persona amb ganes de motivar a la gent però he volgut aprofitar aquest trimestre per posar-ho en pràctica de manera més conscient, més treballada.

  Els altres dos ja han estat més complicats. Per adjudicar els 20 punts he decidit trencar amb el passat i valorar l’esforç i no pas el resultat en sí. Sempre he cregut que, a la llarga, l’esforç i la constància proporcionen un bon resultat i ho segueixo pensant. Per aquest motiu, aquest trimestre amb els meus grups que no eren “3” no he fet cap prova final on s’ho juguessin tot a una carta i he fet avaluació reguladora. En general, ha donat bons resultats. Sí que és cert, però, que en algun moment he tingut la sensació que m’he emborratxat de les ganes i la il·lusió que tenia per creure que realment tot funcionava i, amb alguns alumnes, crec que he estat massa generosa. Vull creure que no és així i que de debò s’ho mereixien però és la sensació que he tingut en alguns moments, ho confesso.

  L’últim punt és el de deixar de ser una autoritat dins l’aula i assumir el rol d’acompanyant de l’alumne. D’aquest punt n’estic particularment orgullosa. Al principi, em donava la sensació de no fer res a l’aula, de passejar entre els grups i de resoldre dubtes quan m’ho demanaven però vaig veure que el resultat era bo i que se’ls veia contents i, per tant, vaig poder canviar el xip fàcilment per adonar-me que s’havia acabat l’època d’estar sobre la tarima i que el meu lloc era entre els grups, sent discreta i observant-los.

  A què em comprometo?

  Tot i que aquest trimestre he començat a treballar amb tasques em comprometo a treballar-hi més i a preparar-ne alguna que consideri adient per al meu grup.

  També vull provar l’autoavaluació. De moment he fet el pas de valorar l’esforç i no pas el resultat, aquest trimestre vull provar que ho facin ells mateixos.

  A finals de trimestre passat vaig iniciar-me en el món del bloc i m’ha agradat. Ara he continuat amb els cursos que porto i he començat a utilitzar aquest espai per penjar algun vídeo (de fet, ara per ara, només un). I m’he adonat que hi ha pocs vídeos penjats al youtube, per exemple, que siguin útils per als nivells bàsics. No trobo vídeos que estiguin fets expressament per ensenyar català i on es puguin veure situacions de conèixer gent, números, converses senzilles… És per això que crec que seria una molt bona idea crear-los. Ja sé que pot semblar una bestiesa però…algú s’anima? Jo ara estic fent bàsics i estic disposada a fer els guions d’alguns possibles vídeos perquè els alumnes els puguin escoltar des de casa i practiquin situacions que han treballat a classe. Falten actors… entre tots potser trobarem algú amb vocació d’actor/actriu…

  Print Friendly, PDF & Email

3 comentaris

 1. Lourdes

  13 Jan 12
  9:55 #

  Núria,

  Acabes de trobar una voluntària per al teu projecte. Comença a escriure els guions i d’actors no te’n faltaran. 😉

  El neguit que tens pel que fa a l’avaluació reguladora és molt normal. Venim d’un model d’ensenyament tradicional. Ens han fet creure que ens havíem de guanyar les notes i ens les guanyàvem estudiant molt, fent tots els deures, portant-nos bé i -perdoneu-me la llicència- suant sang. Poques vegades ens parlaven de l’aprenentatge. Ahir algú va fer una piulada interessant: què preferim? aprovar o aprendre?

  Felicitats per la feina feta i a preparar guions!

 2. Isaac

  13 Jan 12
  10:45 #

  Sí senyora, jo també vull vídeos! Podríem fer que els alumens dels elementals els elaboressin per als alumnes de bàsics? ( jo també m’he emborratxat de ganes d’originalitat?)

 3. Lourdes

  15 Jan 12
  23:38 #

  Podríem experimentar-ho en algun curs bàsic. Els alumnes podrien elaborar-ne els guions com a tasca final i els podrien enregistrar uns altres alumnes d’un altre grup del mateix nivell o d’un nivell per sobre. Ens podríem creuar els guions entre diferents Serveis. Isaac i Núria, com ho veieu? Per exemple, els alumnes de Castelldefels podrien preparar els guions que haurien d’enregistrar els de Viladecans i a la inversa. Ai, ai, ai, que jo també m’estic emborratxant. 🙂

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

ABP Any Fabra aprenentage cooperatiu aprenentatge cooperatiu aprenentatge experiencial aprenentatge per projectes artefactes digitals atenció a la diversitat autonomia avaluació avaluació inicial avaluació reguladora avaluarxaprendre Carme Bové cohesió competència digital comunitat d'aprenentatge criteris avaluatius cultura compartida curs 2012/13 decàleg per incorporar l'avaluació reguladora Edcamp equip de treball Escape room Fernando Trujillo gamificació ludificació mapa d'aprenentatges mapa de la sessió María Acaso motivació negociació Neus Sanmartí objectius Olga Esteve pedagogia inclusiva portafoli pràctica reflexiva pràctiques lingüístiques reptes rol del professorat seqüència didàctica tallers tasca treball en equip