• L’exposició “1714: El català ahir, avui i demà” arriba a l’Eixample

  Printexposisicó

  Aquest mes d’octubre podreu veure l’exposició al passadís de la delegació des del dia 8 al 31 i podreu gaudir de visites guiades gratuïtes els dies següents:

  23 i 30 d’octubre: 17.30 h

  24 i 31 d’octubre: 10 h

  Cal inscripció prèvia al telèfon 934 512 445.

  L’exposició té per objectiu mostrar les conseqüències per a la llengua catalana de la implantació de la monarquia absoluta borbònica i posa de manifest les prohibicions per a l’ús del català al llarg de gairebé 300 anys. L’exposició es divideix en tres blocs:

  El català ahir
  La Guerra de Successió és el punt de partida i situa els visitants en el context històric de l’exposició. El decret de Nova Planta és la primera d’una sèrie continuada de prohibicions sobre l’ús de la llengua al llarg dels anys.
  El català avui
  Recull una mostra de la legislació al servei dels parlants i algunes xifres que posen de manifest la vitalitat de la llengua catalana avui.
  El català demà
  Avui som on som gràcies a la tenacitat i a la fidelitat dels nostres avantpassats. La millor manera de reconèixer-los l’esforç i la perseverança és respectant i fent respectar el patrimoni que ens caracteritza i que ens uneix: la llengua que transmetem de generació en generació i que oferim als nous ciutadans com a signe de cohesió, reconeixement i respecte.

  També podeu visitar el blog del CNL de Barcelona sobre l’exposició aquí.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


HistòricNúvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->