• Parlem d’una petita història

  índexLA PETITA HISTÒRIA DE PACO CANDEL

  El proper dimarts 18 de novembre, a les 11 h, a la segona sessió del club de lectura de nivell bàsic que organitzem a la Biblioteca Sagrada Família, parlarem de l’obra Petita història de Paco Candel. Amb aquest text ens acostem a la vida de l’autor de la mà de Genís Sinca. Amb aquesta lectura en línia us convidem a participar amb les vostres aportacions al nostre blog mentre gaudiu de la lectura d’un dels grans cronistes de la nostra època.

  L’obra és una aproximació a la vida de Paco Candel i un retrat duna època que marcaria la seva trajectòria literària amb obres com Donde la ciudad cambia su nombre o Els altres catalans. Aquest últim llibre descriu el fet migratori d’una manera natural i entenedora fins al punt que s’ha convertit en un important instrument de cohesió social.

  Així doncs, gaudiu de la lectura i animeu-vos a enriquir-ho amb els vostres comentaris!

 1. Fabiana Valdoski

  14 Nov 14
  15.05 #

  Amics i amigas,

  Us envio un suggeriment de activitat sobre Candel. Hi ha una exposició que es diu “Candel: els altres catalans”. Es sobre la seva obra principal que aquest any fa 50 anys. Esta al Museu d’Història de Catalunya de 9/10/2014 fins a 11/01/2015.
  Per més informacions sobre l’autor podeu consultar la web de la Fundació Paco Candel.
  http://www.fundaciocandel.org/html/ct/fund_00_inici.asp

  Fins dimarts

  Respondre

 2. Fabiana Valdoski

  16 Nov 14
  18.52 #

  Un article que em sembla molt interessant sobre Candel a la revista La veu del carrer (2003) escrit per Marc Andreu – “Hijo de su tempo”.
  Aqui us deixo el enllaç
  http://www.fundaciocandel.org/doc/90_21_hijo_de_su_tiempo.pdf

  Respondre

 3. ricardo

  18 Nov 14
  1.43 #

  Em vaig agradar molt la lectura de la versió adaptada de “Petita Història de Paco Candel” però crec que una versió resumida d’una petita història va ser molt poc per retratar una grandiosa història i un personatge molt interessant i important. O al menys em va fer voler més. Jo volia llegir la versió original de Genís Sinca, però no vaig trobar un exemplar en duas bibliotecas ni en duas llibraries que vaig anar en las ultimas setmanes. Malgrat no trobar-lo i no poder apreciar les il.lustraciones de Pilar Bayé, jo crec que no trobar-lo en cap lloc és un bo indicatiu de la importància i de la actualitat de Candel i també del llibre. Jo no coneixia el Paco Candel i m’he encantat amb ell i tinc ganas de un dia llegir seus llibres en versió original: dels que jo tinc alguna informació avui penso per començar per “els altres catalans” o per “primera història, primera memòria”, encara no ho sé. A més a més, jo també vaig tenir un primer contacte amb l’història de un territori que desconeixia i hi vull anar un dia també. Sense dubta un lectura molt bona per tots i totes que volem viure més intensament la catalunya aprenent a parlar la seva llengua.

  Respondre

 4. Anna

  18 Nov 14
  14.32 #

  Moltes gràcies per tots els comentaris i us animo a llegir alguna cosa més de Paco Candel; de ben segur que us agradarà!

  Ens retrobem el proper 16 de desembre, amb l’Escarabat d’or, d’Edgar Allan Poe

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric