• Recordem Pedrolo… en el 25è aniversari de la seva mort

  ElTrajecte finals alumnes de l’Eixample ja han començat a commemorar l’aniversari de la mort de Manuel de Pedrolo.

  Alumnes d’un curs elemental han llegit l’obra Trajecte final, d’aquest autor, i han hagut de contestar unes preguntes de comprensió que havien de fer-los reflexionar sobre aquesta obra de ciència-ficció.

  Com a activitat d’aula els hem demanat que escriguin algun comentari en aquest blog per tal de saber la seva opinió i acostar tothom en aquest autor català del segle XX tan emblemàtic.

  Animeu-vos a llegir-ne alguna història!

 1. Tetiana

  09 Mar 15
  11.02 #

  Aquest l’autor m’agradat molt amb la seva manera d’explicació. Els seus comptes són molt facil per entendre per les persones per les qual el català no és la seva lléngua materna.

  Respondre

 2. Ainhoa

  10 Mar 15
  11.43 #

  El llibre d’en Pedrolo m’ha agradat molt, em sembla que està molt be narrat, d’una forma molt cuidada descriu sempre amb detall l’escenari d’acció a cada capítol del llibre. A més, aconsegueix fer que el lector s’enganxi, ja que cada història és una barreja de suspens, ciència-ficció i futurisme. Crec que en Pedrolo no només escriu contes fantàstics, sinó que fa una mena de crítica de cap a on es dirigeix la societat actual (o del futur): un món on qualsevol acció que es faci es controlada d’a prop per cossos de seguretat que impedeixen que ningú sigui feliç en llibertat.

  Respondre

 3. Maria

  10 Mar 15
  12.04 #

  M’ha agradat aquest llivre perque l’autor fa que et introdueixis en la historia, doncs fa unes descripcions molt bones dels personatges. Es tracta de set contes de ciència-ficción que presenten mons nous i fantàstics, relaciones entre éssers humans i extraterrestres. Ha sigut una llectura molt entreteneguda.

  Respondre

 4. Iliana Fuentes

  10 Mar 15
  12.52 #

  M’agrada la forma en que parla sobre món paral·lels de diferents llocs en diferents èpoques, la seva imaginació fa volar, i et fa translladar.
  Penso que va ser un home molt avançat per la època en que el va fer. Hi ha moltes pel·lícules d’ara que semblen molt a la seva manera d’escriure.
  Va ser una lectura molt ràpida i interessant.

  Respondre

 5. America Monteverde

  10 Mar 15
  18.05 #

  Les històries van ser molt estranyes i interessants, em van agradar.
  Per una banda els personatges principals eren reals però l’entorn era fantàstic.
  La forma d’escriure les tres primeres històries va ser senzilla i fàcil de llegir, per contrari les quatre últimes foren més complexes i llarges.
  Us recomano llegir aquest llibre perquè hi ha nou vocabulari per aprendre.

  Respondre

 6. Cristina Rodríguez González

  10 Mar 15
  18.19 #

  Aquesta és la primera novel·la que he llegit en català, i no sé si per aquest motiu, però m’ha encantat, les històries eren subrealistas i divertides. És un llibre molt fàcil de llegir. Us el recomano! 😉

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric