• Visita al mercat

    IMG_0064El dimecres 7 d’octubre els estudiants del curs Bàsic 2 vam viure una lliçó de català molt especial i, sobretot, estimulant de debò per al nostre paladar: ens va fer d’aula singular el Mercat de la Concepció, que, juntament amb molts altres de la ciutat, representa el patrimoni històric i cultural dels antics mercats de barri i de plaça de poble. Havent entrat, ens va impressionar l’elegant estructura modernista d’arcs de ferro i vidre que omple de llum l’espai. Es tracta d’una obra de l’arquitecte Rovira i Trias, que es va construir l’any 1888 i que s’ha inclòs a la Ruta del Modernisme. Per tant, anar a comprar a aquest mercat vol dir al mateix temps fer un tomb per un conjunt d’art i tradició. Tot això, sense oblidar-se del gust i de l’atractiu del menjar més típic, no només català, sinó de tot arreu del món. Per exemple, hi podem trobar tota mena de pomes, fruita exòtica i fins i tot  bacallà d’Islàndia.

    Una visita a la fruiteria ens va fer descobrir les delícies del temps, com els bolets, la història del Patufet a la panxa del bou i alguns significats menys oficials dels noms de les verdures… La parada de l’aviram és un paradís per a l’àvia que vulgui aviciar el nebot amb els records del corral de les antigues masies, ja que hi troba filets i cuixes de pollastre, carn de gall dindi i de conill i, és clar, la més variada quantitat d’ous. Segur que aquesta àvia catalana sap molt bé que no hi ha cap diferència entre l’ou de la gallina marró i de la blanca, que fa molt temps era típica a Catalunya. Quina impressió, en canvi, a la parada de la peixateria!, on van acollir-nos peixos de totes formes, amb ulls grans i unes cues que ens fan saber si són blaus o blancs.

    Finalment, després de tant menjar amb els ulls els productes que hi havia a cada parada (quin sabor deu tenir el pernil ibèric menys barat!), va arribar el moment d’una petita degustació de suc natural de fruita, mentre ens desplegaven unes receptes nadalenques que semblaven molt interessants i gustoses.

    Què més es pot dir? Tornarem al mercat al desembre!, per preparar plats exquisits i meravellar els nostres amics amb un dinar de Nadal que els ompli com galls dindi molt satisfets!

    Text de Stefano Restelli, alumne del curs Bàsic 2.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric