• Parlem de la crida de la natura?

  indexEl proper 12 de gener, de 19 a 20 h, a la quarta sessió del club de lectura de nivell bàsic que fem a la biblioteca Sagrada Família, parlarem de l’obra La crida del bosc, de Jack London, una novel·la d’aventures de Jack London publicada l’any 1903. La història està ambientada al Canadà, durant la dècada del 1890, l’època de la Febre de l’or de Klondike.

  Ens explica la història d’un gos de companyia, domesticat, anomenat Buck, que es veu obligat a canviar de manera de ser per resistir les dures condicions de les regions del nord del Canadà i d’Alaska. El personatge s’enfronta a la recuperació dels instints primitius després d’una sèrie de d’esdeveniments mentre el fan treballar arrossegant un trineu durant una època en què els gossos de trineu es venien a preus molt elevats. A poc a poc, sentirà néixer dins seu l’instint que el crida cap al bosc… on hi ha els seus germans salvatges, els llops.

  És el que fem el que ens fa com som, o bé el que som determina el que fem?

 1. Melissa

  22 Gen 17
  0.26 #

  M’ha agradat molt aquesta lectura i tinc ganes de llegir el llibre en la seva versió original i completa. Hi ha molts temes interessants : la relació de l’home amb l’animal, el maltractament dels animals, la duresa de l’ambient per a l’home, el home i la seva perdició pel treball, etc.
  Seguim la història de Buck, un gos que té una vida monòtona i tranquil·la que tindrà diferents amos al llarg de la seva vida i per això s’anirà transformant i fins a unirse a una vida salvatge un cap alliberat del jou dels humans.
  En la meva opinió, « La crida del bosc » és una gran al·legoria de l’ànima humana i la seva manera de canviar amb les experiènces. És pot veure que Buck aprèn molt amb cada canvi, ja sigui bo o dolent. El gos evoluciona fins a poder viuere sol. Per això, al final, l’autor mata el seu amo : per dir que Buck ha arribat al final de seu aprenentatge i que ja no necessita a ningú per sobreviure. Una mica com un nene que ha crescut i ja no necessita els seus pares per prendre les seves decisións.
  També és una història que tracta de la bogeria humana i de la nostra societat. Tots hem de conformar-nos amb coses que no són sempre bones per a nosaltres. De vegades, hem de viure diferentes experiènces per sqber allò que volem i sobretot per saber quin som. Hem de tenir veritables valors per guiar-nos a la nostra vida, si no, ens perdem. Ho mostro el autor amb els personatges de Hal i Charles que van morir perquè sols els importa el seu treball i no es preocupen per la resta.
  L’obra tracta també de la relació entre l’home i l’animal. L’autor ens mostra que si treballen junts, poden fer millers coses. El autor fa una gran crida a respectar la natura. M’ha agradat que la història fos narrada des del punt de vista de l’animal perquè canvia molt la manera d’escriure ; aquest fest és un exercici interessant per a l’autor. Havia d’afegir molts detalls com l’olfacte o de les diferents maneres de funcionar d’u gos. M’ha fet pensar en una sèrie de llibres que havia llegit fa molt temps i que era escrita des del punt de vista d’u llop.

  Recomano aquet llibre a tothom que tingui ganes de perdre-s en el seu bosc interior i tingui ganes, de vegadesm de deixar udolar el llop que dorm a dintre.

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric