• Aprendre català des del panjabi

    La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura acaba de publicar la guia Viure a Catalunya. Aprenem català des del panjabi, el número 10 de la col·lecció que duu el mateix nom i que inclou versions en amazic, àrab, xinès, urdú, anglès i francès, entre d’altres. La publicació adreçada a la població catalana que té el panjabi com a llengua primera té per objectiu convidar aquests parlants a aprendre i usar la llengua catalana.
     
    La guia, que ha comptat amb l’assessorament de l’especialista Robert Masih,  s’estructura en tres apartats. El primer, Informació bàsica, facilita informació general sobre Catalunya i la llengua catalana, i fa una aproximació al català des del panjabi. El segon, Català, llengua d’acollida, ofereix diàlegs breus i vocabulari relacionats amb situacions de la vida quotidiana, agrupats per temes (les persones, la feina, el menjar, la salut, el lleure…). Finalment, a Comencem a parlar trobem diàlegs més extensos que aprofundeixen en els temes de l’apartat anterior.
     
    La publicació té format digital a la pàgina web de Llengua catalana http://llengua.gencat.cat/viure_panjabi on es poden consultar i descarregar tant el text com els fitxers d’àudio.
     
    El 17,2 % de la població catalana té origen estranger, d’aquests gairebé el 5% són nascuts al Pakistan i l’Índia (63.777 persones), països on, entre d’altres llengües, es parla el panjabi, concretament a la zona del Panjab, situat entre l’Índia i el Pakistan.
     
    La col·lecció Viure a Catalunya. Aprenem català des… es publica en col·laboració amb la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania.
     
    L’acolliment lingüístic i facilitar l’aprenentatge del català a les persones adultes que no el saben parlar és un objectiu bàsic de la Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística. A més de materials de suport com Viure a Catalunya. Aprenem català des de… o el Cercador de recursos per a l’acolliment lingüístic, Política Lingüística impulsa una àmplia oferta de formació en llengua catalana per a persones adultes mitjançant el Consorci per a la Normalització Lingüística, organització que desplega territorialment programes específics per facilitar la integració lingüística com el Voluntariat per la llengua.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric



Núvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració Sant Jordi segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->