• Visita als Castellers del Poble Sec

    El passat dia 15 de novembre l’alumnat d’un curs de bàsic 2 de la Delegació vam visitar els Castellers del Poble Sec, que tenen la seu al carrer Blesa núm. 7.  Plovia molt però vam ser valents, com cal per ser casteller. L’activitat va començar amb una xerrada per introduir la història i la importància dels castellers a la cultura catalana. Va ser una experiència molt interessant per conèixer una tradició que va néixer al segle XVIII i que té les seves arrels en un ball tradicional valencià que es diu la moixiganga.

    Vam aprendre com es fan els castells mentre vèiem uns vídeos documentals. Ens van explicar els quatre pilars bàsics del món casteller: força, equilibri, valor i seny. Ens van comentar que cada any hi ha una competició a Tarragona per guanyar el títol de millor colla castellera. Vam veure el vestuari tradicional dels castellers, que consta de roba còmoda, sobretot una camisa, una faixa, per protegir l’esquena i ajudar a enfilar-se, i qui fa d’enxaneta ha de portar casc.

    Després de la introducció teòrica, vam passar a la pràctica d’assaig. Vam començar posant-nos les faixes i vam fer algunes proves d’enfilar-nos uns sobre els altres en pilars de dos i fins i tot algun de tres amb l’ajuda d’unes barres verticals enganxades a la paret. A continuació, vam passar a la pista central i vam fer una estructura bàsica de tres de tres, en què els nostres companys Jorge i Lahcen van fer de base i de primer pis respectivament. Seguidament, vam fer un pilar de tres, en què la nostra companya Claudia va fer de tronc al segon pis, amb una enxaneta a sobre. Els altres vam fer de pinya. Per acabar, vam formar una estructura de quatre de quatre, tenint en compte l’enxaneta.

    Ens va agradar molt l’experiència. Els membres de la colla van ser molt acollidors i agradables amb nosaltres.

     

    Text escrit pels alumnes del curs de manera col·laborativa des de la mateixa sessió de classe.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric



Núvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->