• Visita a l’exposició de Raimon Panikkar

  Un grup d’alumnes de l’elemental 1 de la delegació ha visitat aquest matí l’exposició del filòsof i teòleg Raimon Panikkar a l’Espai Avinyó.

  Els alumnes han pogut treballar tota una unitat didàctica al voltant de l’efemèride, que aquest any celebra el 100è aniversari del seu naixement.

  La majoria no el coneixia, però descobrir-lo a través d’una gran quantitat d’activitats que englogaven des de lectures sobre la seva vida i obra, fins a la visualització de vídeos amb trossos de diverses entrevistes fetes fins als seus 90 anys, i acabant per la visita de l’exposició, ha estat una gran descoberta per a tots ells.

  Panikkar ha suscitat molta conversa al voltant de totes les seves reflexions i, sens dubte, ha estat una manera molt diferent i agradable d’acabar el curs.

 1. Alumne/a E1

  18 des. 18
  14.17 #

  “La visita a l’exposició de Raimon Panikkar va ser agradable i educativa. L’exposició va servir per reflexionar sobre temes com la religió, la interculturalitat, i ens va mostra una nova manera de veure la vida. Raimon Panikkar va ser un gran ambaixador de la llengua catalana.”

  Alumne/a de l’E1

 2. Antonio, Xiojuan, Carmina

  18 des. 18
  14.19 #

  “En l’exposició de Panikkar, hem après la importància que té escoltar l’altre, i respectar les formes diferents de viure. Per exemple, les cultures, les llengües, les religions, etc.
  Si ell no hagués visitat l’Índia, no hauria (entès tant) sigut filòsof.”

  Antonio D’Andria
  Xiojuan Shi
  Carmina

 3. Lesly, Vera, Denise, Filipe

  18 des. 18
  14.25 #

  “Raimon Panikkar ens va fer pensar en temes que normalment no solem pensar. Aquest personatge ens sembla molt obert de pensament, algú que li agrada conèixer sempre més i més. Ens agrada saber que hi ha gent al món que tracta i pisa sobre la taula temes que són rellevants i importants tant en el passat com en el present, i Panikkar va ser una d’aquestes persones.
  La no divisió que Panikkar feia de cultures, mirant les persones com a éssers individuals és una cosa que tots hauríem de comprendre i aplicar a les nostres vides.”

  Lesly Prada
  Vera Vázquez
  Denise Degregorio
  Filipe Correia

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric