• Parlem de dos mons?

    El proper dijous dia 14 de febrer, a les 11 h, a la biblioteca Sofia Barat, farem la propera trobada del club de lectura de nivell bàsic parlant de l’obra Mar i cel, d’Àngel Guimerà.

    Mar i cel és una tragèdia romàntica, escrita el 1888. El mateix any va ser estrenada al teatre, amb gran èxit. L’acció se situa al segle XVII, alguns anys després de l’expulsió dels moriscos d’Espanya. Un vaixell de pirates ha enfonsat una nau cristiana que anava cap a Barcelona i ha fet una trentena de presoners. Al mercat d’esclaus de qualsevol port africà en pagaran un bon preu. El capità dels pirates està ferit i rep les cures de l’única dona que viatja a bord. Aquest és el punt de partida d’una situació tensa que acabarà esclatant fatalment.

    Àngel Guimerà és un dels dramaturgs clàssics de la literatura catalana més representats i estimats pel públic del seu temps. Inicialment es va donar a conèixer com a poeta, però aviat es va interessar pel teatre. Després d’escriure algunes tragèdies en vers, de tema històric, va inclinar-se pels drames realistes, en què va retratar la societat catalana de l’època. Entre les obres més conegudes de Guimerà destaquen, a més de Mar i cel, títols com ara Maria Rosa, Terra baixa i La filla del mar.

    No us perdeu el contingut multimèdia que podeu trobar a la pàgina de Dagoll Dagom sobre l’adaptació que en van fer en teatre musical:

    http://maricelelmusical.cat/

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric



Núvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->