• Visitem l’exposició la Nova Cançó

     

    Un grup d’alumnes d’elemental 2 de la delegació han visitat l’exposició de la Nova Cançó que tenim tot aquest mes de febrer.

    Molts dels alumnes coneixien cantants com Serrat o Lluís Llach, però molt pocs coneixien Raimon, per exemple.

    Els ha agradat molt conèixer la història de la cançó en català i com els primers cantautors van lluitar per desfer la prohibició de fer servir la llengua catalana en qualsevol àmbit.

    Hem descobert que moviments com el de la Nova Cançó s’han produït en d’altres països com pot ser Cuba o el Brasil, en èpoques de repressió o canvis polítics importants.

    Ha estat molt bé, a més a més, veure com tots els alumnes coneixen algun grup o cantautor català actual, i a partir de les seves aportacions hem pogut elaborar una llista ben llarga de grups actuals i d’altres èpoques passades: Zoo, Els Pets, Sopa de Cabra, Joan Isaac, Joan Dausà, Txarango, Blaumut, La Troba Kung Fu, Buhos, els Catarres, etc.

    I per cert, gràcies a una alumna hem sabut que hi ha un grup format pel protagonista del programa Katalonski, Halldor Mar, que ha versionat moltes de les cançons de la Nova Cançó en anglès. El disc es diu Winds. No us perdeu la versió de “Paraules d’amor” de Serrat. Us sorprendrà!

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric



Núvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració Sant Jordi segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->