• Parlem d’urbanisme?

    El proper divendres dia 15 de març, a les 10.30 h, farem la propera trobada del club de lectura de nivell intermedi que fem a la biblioteca Fort Pienc i parlarem de Homeless, de Pau Vidal.

    Al ritme de la polèmica transformació urbanística dels últims anys, la Barcelona vella s’ha anat poblant d’ànimes i esperits sense casa, personatges amb vides asfixiades per un urbanisme que planifica la ciutat d’esquena als que hi viuen. Homeless és un itinerari laberíntic que lliga la història silenciada del fantasma del Liceu amb la tràgica rivalitat entre barets i barraques, el creador del tango del Raval o el veritable origen del poema de «La vaca cega».

    Pau Vidal té una oïda prodigiosa a l’hora de ressuscitar les veus del passat: lladres de roba molla, putes, pinxos de cafè, cabareteres i orfes de l’hospici, policies i serenos que han poblat el Barri Xino i el Gòtic, la Ribera i la Barceloneta, espectres que han perdut la casa però no han sucumbit al gran enderroc olímpic.

    Què us ha fet pensar la lectura d’aquesta novel·la? Què hi heu reconegut?

     

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric



Núvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->