• Dia Europeu de les Llengües

    Per iniciativa del Consell d’Europa a Estrasburg, el Dia Europeu de les Llengües se celebra, des de 2001, el 26 de setembre de cada any.

    Els 47 estats membres del Consell d’Europa animen els més de 800 milions d’europeus a aprendre més llengües a qualsevol edat, dins i fora de l’escola. Convençuts que la diversitat lingüística és una eina per a aconseguir una major comprensió intercultural i un element clau en la rica herència cultural del nostre continent, el Consell d’Europa promou el plurilingüisme a tot Europa. 

    Des del la delegació de l’Eixample del Consorci per a la Normalització Lingüística de Barcelona hem volgut celebrar aquest dia d’una manera ben particular.

    Hem creat un mural al passadís amb imatges d’animals i les seves onomatopeies corresponents. Diversos alumnes del centre, entre ells els alumnes xinesos d’un inicial 1, alumnes d’un altre inicial, alumnes de bàsics i encara algun de cursos elementals, ens han ajudat a completar el mural omplint les bafarades buides amb el so dels animals segons les diferents llengües.

    Hem après, per exemple, que els gossos en català fan bub-bub, en castellà guau-guau, al Brasil fan au-au i al Marroc how-how. Tots els alumnes s’han divertit molt descobrint com segons d’on és l’animal emet un so o un altre. Potser és que també tenen diferents llengües? 

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric



Núvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració Sant Jordi segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->