• Un Dia Internacional del Joc diferent

    El 28 de maig se celebra el Dia Internacional del Joc, i des de les Delegacions de tots els Centres de Normalització Lingüística ens agrada commemorar el dia d’alguna manera especial per aprofitar l’enorme potencial d’aprenentatge que tenen molts dels jocs que tenim al mercat avui dia.

    Per practicar la llengua, ampliar el vocabulari, treballar estructures concretes, crear situacions en què s’hagi d’improvisar textos orals, repassar ortografia, gramàtica… o simplement per riure en una mateixa llengua. Se sap que l’aprenentatge és molt més efectiu si es fa en un entorn lúdic i sense pressió. Quina millor manera, doncs, de practicar, tenim que a través del joc?

    Per tot això, us recomanem que si aquests dies que teniu més temps podeu jugar a casa, no deixeu de fer-ho. I ja, de passada, feu-ho en català. Jocs com l’Story Cubes, el Thinko, l’Scrabble, el Parauleja, el Dobble, l’Ikonikus i tantíssims d’altres us ajudaran a practicar la llengua i a més a més a compartir una bona estona en família o amb amics.

    L’any passat a l’Eixample vam celebrar aquest dia fent sessions de joc a l’aula en què els alumnes van poder conèixer tots aquests jocs.

      

     

    Tot i que aquest any no podem celebrar-lo presencialment amb vosaltres, des del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona hem volgut crear una activitat per no deixar de gaudir aquest dia. Una activitat adaptada als temps actuals en què poc a poc anem recuperant la normalitat però en què encara necessitem cert distanciament social.

    Per això us convidem a participar al joc d’escapada virtual del Doctor Dídac Crític, que diu que ha perdut tot el llistat dels accents diacrítics pel camí cap a l’Institut d’Estudis Catalans… i ara no sap com trobar-los! Els mots han quedat repartits per la ciutat de Barcelona i només els trobarà si l’ajudem a descobrir on són, a través de les pistes que us aniran apareixent. L’únic que heu de fer és enviar un correu electrònic a drdidaccritic@cpnl.cat i des d’allà us enviaran les instruccions per participar-hi.

    Animeu-vos-hi! Nosaltres ja els hem trobat!

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric



Núvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració Sant Jordi segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->