• Any Joan Perucho

    Enguany es commemora el 100è aniversari del naixement del cèlebre escriptor Joan Perucho  (Barcelona, 1920-2003). Va començar sent poeta, però va passar per ser també narrador, novel·lista, crític d’art, autor de llibres de gastronomia, d’assaig i de viatges.

    La literatura de Joan Perucho destaca pel sentit de l’aventura  i la seva  imaginació desbordant. Llibres sobre vampirs, aigües encantades, monstres, espies, viatges a través del temps… una literatura fantàstica que no deixa impassible ningú. Mostra de la seva cabdal importància ho és el fet que la seva obra ha estat àmpliament traduïda i ho està íntegrament en castellà.

    La Institució de les Lletres Catalanes ha organitzat dos actes per commemorar l’Any Perucho. Ambdues activitats tracten dues de les novel·les més destacades de la seva obra: Les històries naturals (1960), novel·la sobre vampirs ambientada durant la Primera Guerra Carlina, el seu llibre més conegut; i  Llibre de cavalleries (1957), novel·la fantàstica que és un viatge en el temps des de l’època contemporània fins al temps en què els reis d’Aragó lluitaven pel domini de la Mediterrània.

    Us les compartim per si voleu seguir-les:

    Exposició "Vampirs a Morella! Les històries naturals de Joan Perucho i el general Cabrera" Exposició “Vampirs a Morella! Les històries naturals de Joan Perucho i el general Cabrera”

    Dimarts 02.06.2020  – Diumenge 26.07.2020

    Sala del Consell de l’Ajuntament de Morella – Morella

    Lectura virtual de l'adaptació en còmic del 'Llibre de cavalleries' de Joan PeruchoLectura virtual de l’adaptació en còmic del ‘Llibre de cavalleries’ de Joan Perucho

    Dilluns 15.06.2020  – Dimarts 30.06.2020

    Comunitat virtual Institució de les Lletres Catalanes

    I si encara en voleu saber més, no us perdeu https://cultura.gencat.cat/ca/temes/commemoracions/2020/anyjoanperucho/inici/, on trobareu un web dedicat a l’Any Perucho amb molta més informació creat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric



Núvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració Sant Jordi segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->