• Sortida al mercat de la Concepció

    Foto Mercat de la ConcepcioAquest passat dimecres, 20 de gener, el grup de català Bàsic 1 vam visitar el mercat de la Concepció. El mercat és al carrer Aragó, entre els carrers Bruc i Girona.

    És un dels mercats més antics del districte de l’Eixample. Va ser inaugurat fa 127 anys i als terrenys que hi van sobrar es va situar el Conservatori de Música.

    El projecte del mercat de la Concepció va ser encarregat a l’arquitecte Antoni Rovira i Trias, que ja havia fet el projecte del mercat de Sant Antoni.

    El mercat de la Concepció vol ser un espai de trobada ideal per comprar, xerrar i gaudir d’una experiència gastronòmica i social en tots els sentits. Per això, a part d’una oferta alimentària extensa, hi ha activitats cada setmana per a persones de totes les edats.

    L’origen dels mercats és a les places dels pobles, on la gent es trobava i compartia de tot. La vida dels pobles, i després dels barris, girava al voltant dels mercats.

    Avui podem anar al mercat de la Concepció i trobar set carnisseries, deu fruiteries, cinc parades d’aviram, vuit peixateries de peix fresc i salat, set xarcuteries, parades de flors, una perruqueria, parades d’olives, oli, vi, llegums, forns de pa i pastissos i fins i tot un bar.

    Aquest és un dels avantatges de comprar en un mercat. Pots triar entre diferents parades amb preus competitius. A més, els botiguers estan especialitzats a vendre els productes, per això sempre els tenen de la millor qualitat i poden aconsellar-te quin comprar.

    Vam passar una estona divertida i, en acabar, ens van convidar a prendre un suc natural de fruites acabat de fer.

    Maria Isabel Gámez. Alumna del curs Bàsic 1

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric



Núvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració Sant Jordi segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->