• Una sessió de llenguatge inclusiu i no sexista i una de recursos lingüístics per al personal de l’ONCE

    El Centre de Normalització Lingüística de Barcelona-Delegació de l’Eixample ha portat a terme una sessió de llenguatge inclusiu i no sexista i una sessió de recursos lingüístics els dies 3 i 10 de maig, ​respectivament, adreçades al personal del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona, Servei Educatiu compartit Departament d’Educació-ONCE.

    En la sessió de llenguatge inclusiu i no sexista no només es va treballar per ser conscients del sexisme que pot presentar el llenguatge en els textos formals i donar-hi alternatives​, sinó que també es va centrar en la necessitat de fer servir un llenguatge inclusiu quan fem referència a determinats col·lectius als quals ens adrecem, sovint sense adonar-nos-en, amb formes estereotipades o discriminatòries.

    En la sessió de recursos lingüístics es van donar a conèixer algunes de les eines lingüístiques que ofereix la xarxa, principalment la del cercador Optimot, i que ens poden ajudar a millorar la qualitat dels nostres textos.

    Les dues sessions es van fer en format virtual i van tenir una assistència d’unes 24 persones que van participar-hi activament. Arran d’aquestes sessions​, el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona se suma a l’objectiu de col·laborar amb aquelles organitzacions que treballen per un ús més inclusiu del llenguatge i per aconseguir que les eines presentades siguin accessibles per a tothom.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric



Núvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració Sant Jordi segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->