Bon dia,
Tal com vam acordar a l’última reunió, intentaré respondre les 3 preguntes plantejades.
- Estàs d’acord on t’han classificat?
Tot i que pugui semblar una col·laboradora del Time out, una “expertesa” que vaig confessar va ser la d’organitzar festes i sortides. Poso la paraula entre cometes perquè sembla un xic arrogant parlar d’expertesa quan et refereixes a tu mateixa. Ara bé, el diccionari defineix “expert” així: “versat en la coneixença d’una cosa per la pràctica”. On és el problema, doncs? A més, sovint demano als alumnes que reflexionin sobre allò que fan bé. I a mi em fa vergonya? Una veueta interior em reclama coherència. Així, doncs, com que efectivament practico molt les sortides i festes, deixaré d’utilitzar les cometes. 🙂
Aquesta expertesa penja de la motivació (3r grup) i d’organitzar nous tallers i activitats (2n grup). Totalment d’acord amb aquesta classificació.
2. Et veus capaç de ser expert en algun repte que no té expertesa?
Els reptes que no tenen expertesa són: saber utilitzar noves aplicacions i nous programes informàtics, introduir els alumnes en els grups i saber usar tècniques per fer grups.
Pel que fa a tècniques per fer grups i introduir els alumnes en els grups, són punts que treballo amb cada curs. Sempre hi ha noves incorporacions i quan el grup que puja està molt cohesionat prenen especial importància. Em fa por que l’alumnat que s’acaba d’incorporar no se senti acollit pel grup. És per això que les primeres sessions inclouen dinàmiques per aconseguir la cohesió del grup. I les tècniques per fer grups estan presents sempre.
Pel que fa a les noves aplicacions i nous programes informàtics, n’utilitzo quan en necessito. És cert que les aules de què disposem no es caracteritzen per l’equipament informàtic. Ara bé, cada vegada utilizem més els mòbils a l’aula i ens faciliten molt la nostra tasca. No estic al dia de les novetats, però no em fa por tocar i remenar i m’agrada conèixer-les.
Per tant, i tant que m’hi veig capaç. En realitat, estic convençuda que voler és poder. Si això és el que defenso sempre a l’aula i demano als alumnes que s’impliquin i assumeixin reptes, ara em toca a mi. Els repeteixo sempre “Yes, we can!”. So, “Yes, I can”
3. Quin pla de treball establim?
Segons el calendari, queden 5 reunions abans no acabi el curs: febrer, març, abril, maig i juny. Entenc que l’objectiu que ens havíem marcat és reflexionar sobre els punts que a principi de curs vam dir que volíem treballar i que ens amoïnaven. Per fer-ho, aniria bé dedicar-hi un mínim de dues reunions i deixar prou temps per preparar-les. Així, una distribució possible seria:
reunió abril: 2n grup (intercanvi d’experiències i materials entre l’equip)
reunió maig: 3r grup (gestió de l’aula)
Durant els mesos de febrer i març les persones de cada grup les podrien anar preparant i quedaria una reunió final per fer-ne el tancament i la valoració.
Què us sembla?
Lourdes
6 comentaris
jsans
27 Jan 16
14:54 #
Lourdes,
El pla de treball m’agrada molt. Gràcies per ser la primera. Hi havia premi?
Lourdes
27 Jan 16
15:02 #
Home, per una vegada que no faig els deures l’últim dia, trobo que n’hi hauria d’haver 😉
Maria
27 Jan 16
16:28 #
Em sembla fantàstic! Ara escriuré l’entrada jo, a veure si també em toca premi.
Crec que a la tercera pregunta s’hauria de començar a fer una proposta de com conduir la reunió, o com organitzar-nos entre els “conductors” per preparar-la.
Mireia
28 Jan 16
15:42 #
Hola a tothom!
Jo és que vaig perduda, vaig haver de marxar a mitja reunió i no sé en quin grup se m’ha posat ni què es va establir ni que s’ha de fer!
Algú em pot ajudar????
HELP!!!!
Lourdes
29 Jan 16
10:42 #
Mireia,
A l’acta de la reunió hi ha una foto. Si la fas gran, veuràs l’assignació que es va fer. Vam acordar contestar aquestes tres preguntes fent una entrada al blog:
1. Estàs d’acord on t’han classificat?
2. Et veus capaç de ser expert en algun repte que no té expertesa?
3. Quin pla de treball establim?
gencinas
29 Jan 16
11:46 #
Em sembla molt bé, Lourdes!