• Parlem d’El malentès?

  16malentes616malentes5Albert Camus

  El proper divendres 21 de febrer fem el club de lectura de nivell intermedi a la biblioteca Fort Pienc. En aquesta ocasió mirarem de parlar sense malentesos d’Albert Camus.

  Com va la lectura d’El malentès? Complexa? Pertorbadora? Natural com la vida mateixa? Amb quins adjectius la definiríeu? Aneu-hi pensant de cara a la pròxima trobada. Ja s’acosta!

  Heu llegit altres obres de l’escriptor i filòsof Albert Camus? La pesta, Calígula, L’estrany, El mite de Sísif? A l’autor se l’ha qualificat algunes vegades de comunista i d’anarquista, d’existencialista i de nihilista… Què en penseu? En parlarem, de tot plegat. Sabíeu que l’àvia materna de Camus, Catalina Cardona, era de Menorca?

  Aquí teniu alguns suggeriments per donar-hi més voltes:

  Com descriuríeu els personatges de l’obra (Jan, Maria, Mare, Marta, El Vell)?
  Què simbolitza cada personatge?
  Quins temes hi apareixen?
  Quina visió de la vida s’hi presenta?

  Les fotografies que teniu aquí dalt són d’un muntatge teatral que es va fer al Teatre Lliure de Montjuïc durant la temporada 2005-2006, però aquí teniu l’enllaç d’un fragment d’El malentès representat al Teatre Principal de Palma de Mallorca de fa ben pocs mesos:

  http://www.youtube.com/watch?v=RU_jrax2xL0

  Bona lectura i fins divendres 21 de febrer a les 10.30 h, com sempre!

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


HistòricNúvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració Sant Jordi segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->