• Parlem de la Vida privada?

  vida privadasagarra

  El proper divendres 20 de febrer, a les 10.30 h, al club de lectura de nivell intermedi de la biblioteca Fort Pienc, parlarem de Vida privada (1932), de Josep Maria de Sagarra, la novel·la més coneguda de les tres que va escriure, ja que es va dedicar més a la poesia i, sobretot, el teatre. L’obra dibuixa un recorregut únic per la Barcelona de l’alta societat i la més baixa, pels salons, les sales de juntes, els cenacles i els bordells, que Sagarra recrea amb grans dosis d’ironia però també amb moments de gran duresa. Així es retrata la decadència moral, social i econòmica d’alguns membres de l’aristocràcia barcelonina; una decadència que s’amaga i que de portes enfora és tot aparences. En privat, però, hi ha la doble moral, els escàndols sexuals o les misèries econòmiques. És oportú recordar que la família de Josep Maria de Sagarra formava part, també, de l’aristocràcia barcelonina, per això en coneixia bé els tics i la mentalitat.

  L’obra va rebre el Premi Creixells l’any 1932. El 1987 se’n va fer una minisèrie per a televisió, dirigida per Francesc Betriu, i l’any 2010 el dramaturg Xavier Albertí en va fer una adaptació teatral que es va estrenar al Teatre Lliure. Ha estat considerada la novel·la emblemàtica de Barcelona.

  Què us n’ha semblat la lectura? Penseu que és una novel·la vigent? De tot això i de molt més en parlarem al club.

 1. Mª CARMEN

  06 febr. 15
  17.41 #

  Em sembla una novel.la molt interessant. M’agrada l’estil subjectiu de l’autor per descriure els personatges i l’ambient de l’època. És una obra força descriptiva, amb un llenguatge molt espressiu i ampli mitjançant onomatopeies, frases fetes, comparacions, metàfores …que fa una lectura més senzilla i amena.

 2. M.D. Carmen Marcos

  09 febr. 15
  13.47 #

  M’agrada molt!

 3. M.D. Carmen Marcos

  09 febr. 15
  13.49 #

  És molt interessant.

 4. Ana Erra

  11 febr. 15
  11.01 #

  m’està agradant molt….i m’està donant molta feina.
  cada personatge públic que ha fet historia a Barcelona……he de buscar informació
  de qui era, que va fer….
  també he recordat “els altres catalans” quan parla dels murcians a la construcció
  de la Fira del 29.
  fins divendres.

 5. Laura

  16 febr. 15
  13.54 #

  Mari Carmen, Carmen i Ana,
  M’alegro que Vida privada us estigui agradant tant! Déu n’hi do quants personatges hi surten, oi?
  Fins divendres, a les 10.30 h, a la biblioteca Fort Pienc, com sempre!

 6. Rita Arola

  17 febr. 15
  15.19 #

  A mi em costa una mica llegir-la, però he de reconèixer que está molt ben escrita.
  Ens veiem divendres!

 7. M.T.Santasusagna

  18 febr. 15
  16.45 #

  M’ha agradat molt el llibre. M”he quedat parada al veure com era la burguesia de aquell temps.
  Fins diivendres.

 8. Laura

  20 febr. 15
  9.02 #

  Doncs avui analitzarem la decadència de la nissaga Lloberola, reflex de la societat dels anys 20 i 30 del s. XX. Parlarem del joc entre aparença i realitat, fil conductor de la novel.la. Ningú no és el que sembla. L’autèntica realitat s’amaga en la vida privada del reguitzell de personatges que hi apareixen.
  Fins ara!

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric