Arxiu per gener, 2017

  • Parlem d’aventures per Rússia?

    El proper dijous 2 de febrer, a les 19 h, al club de lectura de nivell bàsic que fem a la biblioteca Sagrada Família, parlarem de la novel·la d’aventures Miguel Strogoff, de Jules Verne.

    En Miquel Strogoff, capità del cos especial de correus del tsar, ha de dur a bon terme un perillós viatge, un viatge de Moscou a Irkutsk, a través d’un país envaït pels tàtars. Haurà de superar molts obstacles i fer front a tota mena de perills per poder lliurar una carta al gran duc, el germà del tsar; una carta que pot significar la salvació de tot Sibèria!

    Quines obres coneixeu de Jules Verne? Us agraden les històries d’aventures? I les aventures històriques? De tot això i més en parlarem al club de lectura.

    Animeu-vos a fer un comentari!

    Article complet

  • Parlem de l’amor vençut?

    arbres-vencutsEl proper divendres 17 de febrer, a les 10.30 h, al club de lectura de nivell intermedi de la biblioteca Fort Pienc, parlarem d’Els arbres vençuts, de Maria Mercè Roca, una història de desamor escrita el 1987.

    Després de la mort de la mare, la Laura troba els escrits que va anar escrivint al llarg de la vida. Li serveixen no només per entendre la tristesa, el caràcter depressiu i la pena que la va envoltar, sinó també per descobrir-ne la causa: la ruptura d’un amor mai superat. Així comprèn moltes coses, com ara la frustració de quan era petita en comprovar que la mare era diferent, que no li feia cas. Amb l’alternança dels fulls del diari i els comentaris de la filla, anem descobrint la història, una història que la protagonista vol compartir amb qui sense saber-ho la va generar.

    Parlarem de com el passat arriba fins al present i el modifica, de com les emocions perviuen durant el temps i les generacions, de l’amor perdut.

    Article complet

  • Parlem de mètodes de selecció d’aspirants?

    cartell-metodeEl proper divendres 20 de gener, a les 10.30 h, a la segona sessió del club de lectura de nivell intermedi de la biblioteca Fort Pienc, parlarem d’El mètode Grönholm, una obra de teatre escrita per Jordi Galceran en què ens planteja què podem arribar a fer per aconseguir una feina.

    Els quatre últims aspirants a un càrrec executiu en una multinacional sueca de mobles i bricolatge són convocats conjuntament per procedir a la fase final del procés de selecció. Mitjançant uns sobres els arriben les instruccions d’una sèrie de proves d’enginy i simulació a què s’han de sotmetre per avaluar-ne la personalitat.

    El procés es converteix en una lluita a mort, sense pietat, canalitzada per les diferents proves que els proposen, cada vegada més dures, més personals, més cruels… I també cada vegada més ridícules. Els candidats, disposats a tot, es rebaixaran fins a l’extrem d’acceptar les situacions més grotesques, extravagants i indignes per aconseguir el seu objectiu: el lloc de treball somiat?

    També en podeu veure la versió cinematogràfica televisiva a TV3 a la carta.

    Article complet

  • Parlem de la crida de la natura?

    indexEl proper 12 de gener, de 19 a 20 h, a la quarta sessió del club de lectura de nivell bàsic que fem a la biblioteca Sagrada Família, parlarem de l’obra La crida del bosc, de Jack London, una novel·la d’aventures de Jack London publicada l’any 1903. La història està ambientada al Canadà, durant la dècada del 1890, l’època de la Febre de l’or de Klondike.

    Ens explica la història d’un gos de companyia, domesticat, anomenat Buck, que es veu obligat a canviar de manera de ser per resistir les dures condicions de les regions del nord del Canadà i d’Alaska. El personatge s’enfronta a la recuperació dels instints primitius després d’una sèrie de d’esdeveniments mentre el fan treballar arrossegant un trineu durant una època en què els gossos de trineu es venien a preus molt elevats. A poc a poc, sentirà néixer dins seu l’instint que el crida cap al bosc… on hi ha els seus germans salvatges, els llops.

    És el que fem el que ens fa com som, o bé el que som determina el que fem?

    Article complet

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric



Núvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració Sant Jordi segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->