Arxiu per febrer, 2017

  • Lliurament de premis del concurs “Les llengües de la meva vida” a l’Eixample

    El Centre de Normalització Lingüística de Barcelona organitza l’acte de lliurament de premis del concurs d’autobiografies lingüístiques “Les llengües de la meva vida” i de celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna, el proper dimecres 22 de febrer a les 18.30 hores. L’esdeveniment tindrà lloc a l’Auditori del carrer Calàbria, 66, de Barcelona.

    Durant l’acte es lliuraran els premis i diplomes als guanyadors del concurs, que tindran l’oportunitat de compartir amb el públic un fragment de la seva autobiografia lingüística. Carme Junyent, lingüista, professora de la Universitat de Barcelona i directora de GELA (Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades), també hi participarà com a experta en l’àmbit de l’estudi de la diversitat lingüística al món. A més, es faran diverses actuacions musicals.

    Amb l’organització del concurs, el CNL de Barcelona ha pretès que els alumnes es familiaritzin amb el concepte d’autobiografia lingüística, és a dir, la descripció de les experiències d’una persona en relació amb les llengües al llarg de la vida: les llengües familiars, les llengües de l’entorn o les llengües apreses. Un dels objectius de l’activitat ha estat fer reflexionar els participants sobre la diversitat lingüística i sobre la riquesa cultural associada a l’aprenentatge de la llengua catalana.

    L’acte no serà obert al públic en general i, per assistir-hi, caldrà haver rebut prèviament la invitació.

    Article complet

  • Parlem de misteris al mig del mar?

    El proper divendres 17 de març, a les 10.30 h, al club de lectura de nivell intermedi de la biblioteca Fort Pienc, parlarem de La pell freda, d’Albert Sánchez Piñol, una novel·la de gènere fantàstic publicada l’any 2002, que explica l’arribada d’un excombatent de la independència d’Irlanda a una illa perduda enmig de l’Atlàntic per desenvolupar-hi la feina d’oficial atmosfèric del far, l’única construcció de l’illa a part d’una cabana, i on només hi viu una persona: l’intrigant oficial de senyals Batís Caffó, qui, a més, amaga un secret relacionat amb el fet que realment no estan sols del tot… a l’illa també hi ha uns éssers monstruosos que ataquen de nit!

    L’obra ha tingut moltíssimes reedicions i s’ha traduït a moltes llengües. Se n’està rodant una adaptació al cinema, amb guió de Jesús Olmos i direcció del francès Xavier Gens (autor d’obres com Hitman o Divine) i es comercialitzarà amb el títol de Cold Skin. Els exteriors de la pel·lícula ja s’han rodat a Llançà i a Lanzarote. David Oakes, conegut per la seva participació a Los Borgia i Els pilars de la Terra, farà de jove oficial atmosfèric, Ray Stevenson (que havia actuat a Thor i a Divergent) serà en Batís i Aura Garrido farà el paper d’Aneris.

    Aquí teniu materials didàctics per treballar l’obra més a fons. Bona lectura!

    http://lacampanaeditorial.com/llibre-215/

    http://www.edu365.cat/eso/muds/catala/lectures/pell/abans.htm

    Article complet

  • Parlem del temps de les cireres?

    tempsEl dijous 2 de març, a les 19 h, farem una nova sessió del club de lectura de nivell bàsic a la biblioteca Sagrada Família. En aquesta ocasió ens afegirem a la commemoració dels vint-i-cinc anys de la mort de l’escriptora i periodista Montserrat Roig parlant d’El temps de les cireres, la segona part de la trilogia formada també per Ramona, adéu i L’hora violeta.

    Aquesta vegada, però, ho farem a partir de la recent edició adaptada per a Lectura Fàcil per Núria Martí Constans i editat per La Mar de Fàcil, que es va presentar durant el mes de maig de 2016.

    Montserrat Roig ens hi presenta, a través de les dones de les famílies Miralpeix i Claret, la Barcelona dels anys setanta, encara plenament en el franquisme però on sembla que algunes coses ja poden començar a canviar. Tot comença amb el retorn a Barcelona de la protagonista, la Natàlia, després d’haver viscut dotze anys a França i Anglaterra, pocs dies després de l’execució de Salvador Puig i Antich.

    Article complet

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric



Núvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració Sant Jordi segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->