• Ruta històrica pel Barri Gòtic

    Dijous dia 27 de gener un grup d’elemental 2 de la delegació ha fet una ruta històrica pel Barri Gòtic de Barcelona.

    Els alumnes, per grups, van haver de preparar-se un punt de la ruta durant dues sessions anteriors, i avui havien de fer de guies de la resta de companys explicant tot el que sabessin sobre el punt que havien

    triat.

    Han començat com a punt de trobada a la Plaça de l’Àngel, on el primer grup ja ha explicat l’origen del nom d’aquesta plaça. A continuació han pujat pel carrer Ferran i hem fet el primer punt parada a la Plaça de Sant Jaume. Allà han tingut la primera explicació.

    Després, han anat cap al temple d’August, on el segon grup ha fet la seva exposició. Molts dels alumnes s’han quedat meravellats de descobrir aquesta joia històrica tan ben amagada al bell mig de la ciutat.

    A continuació, ens han dirigit cap a la Plaça de Sant Felip Neri. En aquest punt han descobert que la plaça recull mostres vives dels bombardejos de la Guerra Civil Espanyola, entre moltes altres coses.

    El següent grup ens ha portat fins les restes de muralla que hi ha al costat de la Catedral, i ens han explicat tota l’evolució de les muralles des de la romana fins a la medieval.

    Tot fent una volta improvisada pel cinquè grup, ens han portat a la Plaça del Pi, passant primer per la plaça del Petó, la qual cosa ha estat totalment sorpresa. A la Plaça del Pi ens han explicat la llegenda de la Verge a dalt del pi, i d’aquí, per tant, l’origen del nom de la plaça.

    Finalment, hem anat a parar a la Necròpolis Romana. En aquest punt tothom ha coincidit que mai haurien pensat que un cementiri d’entre els segles I i II aC pogués conservar-se tan bé tant de temps. El secret? Que va ser soterrat durant moltíssims anys, sota un convent, cosa que n’ha facilitat la conservació.

    Ha estat una experiència molt bonica poder fer de guies de la nostra pròpia ciutat.

     

     

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric



Núvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració Sant Jordi segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->