El passat 22 de juny, a la sala d’actes de la Casa Elizalde, va tenir lloc l’acte de lliurament dels premis del primer Concurs de Microrelats al Comerç de l’Eixample. L’acte va ser presidit per la consellera de Comerç del Districte, Isabel Pallejà, i la consellera de Cultura del Districte, Ruth Toribio, i va comptar amb l’assistència de les persones premiades i dels diferents establiments que apareixen en els relats guanyadors. Al final de l’acte es va fer una foto amb tots els guanyadors i els establiments.
Els premis van ser els següents:
- 1r premi: Marta Miralpeix per En blanc
- 2n premi: Eva Denia per L’encanteri
- 3r premi: Jordi Barrufet per La microvida del meu microrelat
- 4t premi: Lluís Tarín per Juguijuga
- 5è premi: Berta Ruesca per On són els boscos de posidònia
Els relats guanyadors es poden consultar en aquest enllaç.
Gràcies a tots els participants i enhorabona a tots els premiats!
Article complet
Compartiu-ho
Els alumnes de l’elemental 3 de la delegació han acabat el curs amb la visita guiada al Parlament de Catalunya.
A la sala de plens o hemicicle, el Xavier els va explicar el funcionament del sistema polític català i va contestar totes les preguntes que els alumnes li van fer, d’una manera molt entenedora i propera.
Des del davant mateix d’un quadre original d’Antoni Tàpies ens va fer una repassada sobre la història de Catalunya i especialment des dels orígens de la creació de la institució que representa el Parlament.
Si teniu ganes de saber-ne més, entreu a Parlament de Catalunya i llegiu tota la informació que hi trobareu. També podeu demanar de visitar-lo i que us facin una visita guiada. Val realment molt la pena.
Article complet
Compartiu-ho
Els alumnes del curs de suficiència 1 de la delegació han posat punt i final al curs amb la visita de l’autor del llibre Nocturn de Sant Felip Neri, el mallorquí Sebastià Bennassar.
L’alumnat va haver de llegir-se aquesta obra per fer-ne una ressenya com a tasca, i vam aprofitar la proximitat del Sebastià per demanar-li si volia venir a fer-nos una xerrada. El Sebastià és una persona molt propera al CPNL que en diverses ocasions col·labora amb nosaltres, i, aquest cop, ho va fer oferint-nos una sessió explicativa sobre el procés de creació del seu llibre, així com també responent totes les preguntes que la classe li va voler fer.
A més a més, el grup, abans d’aquesta trobada, va fer una ruta literària al voltant de la novel·la al Barri Gòtic de Barcelona.
Els alumnes van acabar la sessió amb l’autor encantats de conèixer-lo i demanant-li que els signés el seu llibre. Va ser un final de curs ben maco.
Gràcies, @SBennassar!
Article complet
Compartiu-ho
En aquesta píndola volem donar-vos a conèixer què s’amaga al darrere d’aquesta festa que celebrem amb tanta il·lusió a Catalunya.
Ens podeu trobar, com sempre, a iVoox, a RC66 i aquí al blog.
Bona Revetlla a tothom!
Article complet
Compartiu-ho
En aquesta píndola volem saber com valoren els clubs de lectura de català bàsic i elemental, que organitzem a les biblioteques Sofia Barat i Fort Pienc, les persones que hi participen.
Recordeu que podeu trobar més informació dels clubs de lectura que organitzem a Barcelona en aquest enllaç i que us podeu inscriure al nivell bàsic o elemental segons el vostre nivell de català.
Ens podeu trobar, com sempre, a iVoox, a RC66 i aquí al blog.
Article complet
Compartiu-ho
Els alumnes d’un elemental 3 de la delegació han tingut una trobada amb l’autora Esther Cerdán de Mel al sofregit.
La trobada ha estat una sessió molt agradable en què els alumnes han pogut preguntar tot el que els ha vingut de gust a l’Esther, i finalment, han pogut expressar-li què els ha fet sentir la lectura de la seva novel·la.
Per a alguns dels estudiants era la primera lectura en català i han coincidit que ha estat una molt bona manera de començar a endinsar-se en la lectura en aquesta llengua.
Article complet
Compartiu-ho
Els alumnes d’un S1 van protagonitzar una ruta literària pels carrerons del Barri Gòtic a partir de la lectura Nocturn de Sant Felip Neri de l’autor Sebastià Bennassar, que no va poder assistir a la trobada per causes alienes a la seva voluntat.
No obstant això, els participants de la ruta ens van poder ensenyar on passaven molts dels fets que es van succeint a la història, i així vam poder reconstruir la narració d’una manera molt més visual.
Ara només ens queda que l’escriptor vingui a l’aula a aclarir-nos els dubtes sobre què hi ha de veritat i què de fictici a la novel·la. A veure si no anem gaire errats!
Article complet
Compartiu-ho
La nova píndola de llengua d’aquest mes de juny continua explorant l’origen del nom dels carrers del barri de Sant Antoni.
Ja hem parlat d’almogàvers i de comtes, i del seu llegat onomàstic. Ara volem parlar de polítics i militars per veure quin reflex van tenir en el nomenclàtor del barri. Hi trobareu una mica de tot: governadors, comandants, consellers, estadistes, capitans generals…
I encara ens falta una píndola que parli dels artistes, que també en tenim. Al barri hi ha de tot!
Recordeu que sempre que vulgueu saber el perquè del nom d’un carrer, podeu consultar el Nomenclàtor dels carrers de l’Ajuntament de Barcelona.
Ens podeu trobar, com sempre, a iVoox, a RC66 i aquí al blog.
Article complet
Compartiu-ho