• Activitats del CNL de Barcelona

  ___________________________________________________
  Activitats de l’Espai Avinyó – Llengua i Cultura

  Les persones interessades a assistir a les activitats hauran d’enviar un missatge a l’adreça que pertoqui, fent-hi constar:

  Nom i cognoms:
  Usuari del CNL de Barcelona: (cal triar un dels tres supòsits: alumne d’un curs / VxL / altres)
  Telèfon:
  Activitat a la qual es vol inscriure:

  La proposta d’activitats per aquest trimestre és la següent:

  RUMB A LA RUMBA. MEMÒRIA DE LA COMUNITAT GITANA DEL CARRER DE LA CERA
    
  Itinerari i espectacle de rumba
  Dimarts 9 de juliol, a les 10 h
  Lloc de trobada: casal de barri Folch i Torres (c.  Reina Amàlia, 31)
  Inscripcions a espaiavinyo@bcn.cat 
    
  La mort del cèlebre cantant Peret l’any 2014 va provocar un renou mediàtic que el va coronar com el rei de la rumba catalana, filla dels ritmes cubans i el flamenc, nascuda entre els anys quaranta i cinquanta del segle passat en ple carrer de la Cera. Malgrat el pas del temps, sembla que el seu llegat continua vigent. Però quin va ser el context sociocultural del naixement d’aquest gènere que es va convertir en protagonista de molts envelats? Com va arribar a popularitzar-se tant al llarg de la història? Aquesta ruta ens acostarà a la història dels gitanos catalans del carrer de la Cera i al naixement de la rumba catalana, partint del casal de barri Folch i Torres, on diferents membres de la comunitat gitana catalana ens explicaran el seu projecte de recuperació de la memòria oral i visual de l’emblemàtic carrer de la Cera d’aleshores. Després, enfilarem camí cap a indrets que configuren la memòria gitana del Raval, una ruta que acabarà amb un sarau molt especial: músics rumbers del carrer de la Cera ens oferiran un espectacle i aprofitaran l’ocasió per explicar-nos alguns dels moviments clau d’aquest ritme trepidant. Rumb a la rumba!
                                 
  Activitat organitzada conjuntament amb Carabutsí i Inter-Acció
   

  UN VERS A TAULA: DESCOBRIM LA GASTRONOMIA I LA POESIA PERSES
   
  Taller de cuina i recital poètic
  Dimarts 16 de juliol, a les  18 h
  Centre cívic El Sortidor (pl. del Sortidor, 12)
  Inscripcions a espaiavinyo@bcn.cat 

  Sabíeu que un dels secrets de la cuina persa és que classifica els aliments en freds i calents? I aquesta distinció no té a veure amb la temperatura, sinó amb certes propietats terapèutiques inherents als aliments i curatives per al nostre organisme. En aquesta activitat la Behjat Mahdavi ens acostarà a la cultura persa a través de la seva gastronomia i la seva poesia clàssica amb una proposta concebuda en format de tast culinari i recital que estimularà tots els sentits. Sentirem versos que ens evocaran les olors i els gustos de plats de la sofisticada tradició culinària persa, una experiència que ens posarà en contacte amb el notori llegat poètic d’aquesta cultura, tan present en la vida quotidiana. Diuen que a l’Iran la poesia es viu d’una altra manera, que constitueix una forma més de comunicació entre les persones. No és sorprenent, doncs, que el país sigui el bressol d’alguns dels poetes més especials que s’han conegut, com Hafez o Rumi. Si voleu conèixer-los, els tindrem sobre la taula amb la nostra oda a la gastronomia persa.
   
  Activitat organitzada conjuntament amb Casa Àsia
   

  VINE A LA NIT DE LES RELIGIONS DE BARCELONA!
    
  Itinerari
  Dissabte 14 de setembre, a les 16.45 h
  Lloc de trobada: Saló del Regne dels Testimonis de Jehovà (c. Blasco de Garay, 49)
  Inscripcions a espaiavinyo@bcn.cat 
   
  Torna la Nit de les Religions a Barcelona, una jornada en què més de trenta comunitats i entitats religioses de la ciutat obren les  portes perquè els veïns i veïnes puguin acostar-s’hi a conèixer-les en primera persona. Aprofitant aquesta jornada ciutadana, que s’estén fins a mitjanit, ens acostarem a l’Associació Hinduista Advaita Vidaya i als Testimonis Cristians de Jehovà, dues comunitats que representen tradicions espirituals i religioses presents a la ciutat, i aprofitarem per descobrir-ne alguns aspectes desconeguts. Sabies que els testimonis de Jehovà van ser els primers objectors de consciència de l’Estat espanyol? I que la doctrina hindú de l’Advaita Vedanta posa l’accent en la no dualitat entre Déu i la creació? Curiosos i curioses, no us perdeu aquesta cita crepuscular dedicada a la diversitat espiritual i cultural de la ciutat.

  _______________________________________________________

  Us recordem la informació sobre el programa GAUDIR MÉS de l’Ajuntament de Barcelona, amb el qual tindreu accés gratuït a 12 museus de la ciutat, a més d’interessants descomptes a d’altres equipaments. Tan sols cal que feu prèviament unes senzilles gestions que trobareu explicades en aquest document:

  Com pots GAUDIR MÉS de Barcelona

  ________________________________________________________
   
  Al web de BCN Acció Intercultural podeu consultar tota la programació d’activitats d’aquest trimestre de l’Espai Avinyó. Us hi podeu inscriure en aquest enllaç: 
  _________________________________________________________

  També podeu consultar l’agenda d’activitats al web o al Facebook del CNL de Barcelona.

  _________________________________________________________

  Inscripció

  • Les activitats són gratuïtes.
   • Hi podeu portar fins a 2 acompanyants externs al Centre (parella, familiars, amics…)
   • És especialment important que deixeu un número de telèfon mòbil i una adreça electrònica per poder rebre un recordatori de la cita el dia abans de l’activitat.

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric