• Parlem del que afirma Pereira?

    afirma-pereira El proper divendres 16 de maig fem l’última sessió del club de lectura de nivell intermedi a la biblioteca Fort Pienc. En aquesta ocasió parlarem del llibre Afirma Pereira de l’escriptor italià Antonio Tabucchi (a la fotografia).

    En Pereira n’és el personatge principal, un periodista vidu que, tot i que ja ha iniciat una etapa avançada de la seva vida, és testimoni, entre altres coses, de com s’esdevé un canvi en el seu caràcter interior que s’anirà veient reflectit en la seva acció exterior. En Pereira, d’entrada, és feliç en el que s’ha anat convertit en el seu món: escriu columnes per al diari, tradueix els seus estimats escriptors francesos decimonònics, es lleva aviat i pren cafè. Admira el paisatge, parla amb el retrat de la seva dona… Però un dia això s’acaba: un dia en Pereira es lleva tard i no surt de casa i no va a beure llimonada al cafè Orquídea, i tot perquè el seu director l’ha censurat: què fa traduint escriptors francesos? Són la pàtria, la raça, els autèntics escriptors portuguesos els que ha de ressaltar! En Pereira s’adona que ja no és lliure ni feliç. No pot fer el que vol, però pren una determinació…

    Antonio TabucchiDe tot això i del que a vosaltres us han suggerit i us han fet pensar la història i les reflexions de’n Pereira en parlarem divendres, com sempre a les 10.30 h.

    Sabíeu que l’any 1996 se’n va fer una adaptació cinematogràfica italiana que van protagonitzar Marcello Mastroianni, Joaquim de Almeida i Daniel Auteuil? Doncs fins i tot us n’afegim un enllaç per veure-la al Youtube en versió original:  http://youtu.be/S0wXinpSpFg.

    Us animem a explicar-nos aquí, al blog, què és el que més us n’ha cridat l’atenció i el que us ha fet sentir mentre llegíeu. Compartiu-ho!

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


HistòricNúvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->