• La ‘i’ entre cognoms

    Posar una i entre els cognoms depèn del costum o la preferència de cadascú. No hi ha cap norma gramatical que ens obligui a posar-la o a prescindir-ne. Sovint es pensa que és un símbol de catalanitat, però en realitat aquest costum prové de la noblesa espanyola.

    Maria Rovira i Font / Maria Rovira Font

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anglicisme apòstrof beure bones cap d'any; carnestoltes català cavallfort cursos dret empresa erradicar escola etsiuts expressions ferro fil frase feta frases fetes gentilicis; osona; got hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs jocs en català justícia lèxic nova gramàtica Osona paraules pillar; agafar; enxampar porc pujar i apujar; baixar i abaixar recursos riquesa lèxica sinònims temps termcat tonis topònims tèxtil verbs xoriço