• Adéu, ja ens veurem! / *ens veiem

  En català, per acomiadar-nos, diem ‘adéu’, ‘adéu-siau’ o ‘a reveure’, per exemple, però ens veiem no és correcte. Hauríem de dir, si de cas, ‘ja ens veurem’ o fins aviat’.

  Adéu, ja ens veurem demà.

 1. Montse

  11 nov. 11
  11:06 #

  Aquesta sí que la sento molt! I la veritat és que em fa mal a les orelles! Per què no intentem no dir-la més?

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anglicisme apòstrof beure bones cap d'any; carnestoltes català cavallfort cursos dret empresa erradicar escola etsiuts expressions ferro fil frase feta frases fetes gentilicis; osona; got hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs jocs en català justícia lèxic nova gramàtica Osona paraules pillar; agafar; enxampar porc pujar i apujar; baixar i abaixar recursos riquesa lèxica sinònims temps termcat tonis topònims tèxtil verbs xoriço