• 6. *Complimentar

  El mot complimentar vol dir fer compliments a algú. Per tant, no es pot usar per substituir “emplenar”, “formalitzar” o “respondre”.

  Emplenar, s’utilitza quan es tracta de completar un imprès amb un seguit de dades. Per exemple, S’ha d’emplenar l’imprès de sol·licitud.

  Formalitzar, s’utilitza quan es tracta de presentar un imprès degudament emplenat davant un registre, un jutge, etc. Per exemple, Hem formalitzat l’imprès per a la declaració de la renda.

  Respondre, s’utilitza quan senzillament vulguem referir-nos a l’acció de consignar les dades que ens demana un imprès. Per exemple, Responeu les preguntes marcades amb X.

   

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anglicisme apòstrof beure bones cap d'any; carnestoltes català cavallfort cursos dret empresa erradicar escola etsiuts expressions ferro fil frase feta frases fetes gentilicis; osona; got hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs jocs en català justícia lèxic nova gramàtica Osona paraules pillar; agafar; enxampar porc pujar i apujar; baixar i abaixar recursos riquesa lèxica sinònims temps termcat tonis topònims tèxtil verbs xoriço