• 6. *Complimentar

  El mot complimentar vol dir fer compliments a algú. Per tant, no es pot usar per substituir “emplenar”, “formalitzar” o “respondre”.

  Emplenar, s’utilitza quan es tracta de completar un imprès amb un seguit de dades. Per exemple, S’ha d’emplenar l’imprès de sol·licitud.

  Formalitzar, s’utilitza quan es tracta de presentar un imprès degudament emplenat davant un registre, un jutge, etc. Per exemple, Hem formalitzat l’imprès per a la declaració de la renda.

  Respondre, s’utilitza quan senzillament vulguem referir-nos a l’acció de consignar les dades que ens demana un imprès. Per exemple, Responeu les preguntes marcades amb X.

   

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

alabril21 apòstrof beure bisbe bull carnestoltes català cursos dret DUC erradicar etsiuts expressions fil frase feta frases fetes got hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs jocs en català justícia llengua lèxic musell nova gramàtica numerals paraules parts llibre porc recursos riquesa lèxica sinònims temps termcat tonis topònims tramvia tres tombs tèxtil verbs vint-i-nou xoriço