• 50. Senyora o senyoreta?

    Un cas evident de discriminació lingüística és l’ús de la forma senyoreta. A ningú no se li acudeix de fer servir el masculí senyoret, i normalment en les relacions professionals ningú no n’ha de fer res, de l’edat o de l’estat civil d’una persona. Generalment, amb la forma senyoreta s’indica de manera subtil la condició de persona amb tasques auxiliars o de poca responsabilitat.

    Per tant, evitem aquest ús.

    X
    Truqueu a la senyoreta Glòria
    Truqueu a la senyora Glòria López
    Truqueu a Glòria López
  1. ramon

    17 juny 19
    10:10 #

    He buscat en les abreviacions de la Generalitat, i no he trobat la paraula senyoreta. Després en Google he posat diminutiu de senyoreta y he vist que no s’ha de posar. M’ha agradat l’explicació. Avui he aprés la primera lliçó, de les més de cent que em toca aprendre. Moltes gràcies!
    Ramon, sense accent,

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anglicisme apòstrof beure bones cap d'any; carnestoltes català cavallfort cursos dret empresa erradicar escola etsiuts expressions ferro fil frase feta frases fetes gentilicis; osona; got hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs jocs en català justícia lèxic nova gramàtica Osona paraules pillar; agafar; enxampar porc pujar i apujar; baixar i abaixar recursos riquesa lèxica sinònims temps termcat tonis topònims tèxtil verbs xoriço