• Llarg com un dia sense pa

  Un dia sense paSignificat

  Molt llarg. Que dura molt.

  Sinònims

  Llarg com el mal any

  (Víctor Pàmies. DITES.CAT, Barcanova)

  Altres llengües

  Alemany

  Ewig lang sein

  Anglès

  Neverending

  Basc

  Ogirik gabeko eguna baino luzeago

  – Garizuma baino luzeagoa

  – Lukainka baino luzeago

  Castellà

  Más largo que un día sin pan

  Francès

  Long comme un jour sans pain

  Italià

  Essere lungo come la quaresima

  Romanès

  Mare cât o zi de post

  Rus

  ни конца ни краяне видно

  Les traduccions han estat possibles gràcies a la col·laboració de:

  Xus Ugarte i Ronald Puppo de la Universitat de Vic (anglès); Núria Codina de la Universitat de Chemintz i Javier Orduña de la Universitat de Barcelona (alemany); Itziar Aduriz de la Universitat de Barcelona, Jon Elordi, Josean Odiaga i Antton Olano (basc);  Xus Ugarte i  Claude Carcenac de la Universitat de Vic (francès); Joan Fontana de la Universitat de Barcelona (romanès), i Iliuxin Grigori, Kikteva Ksènia, Merzliakova Ksènia, Popova Victòria, Rudnik Svetlana, Xàrina Olga i Lukiànova Anastàsia de la Universitat Estatal Lomonóssov de Moscou (rus).

  Informació complementària:
  http://stel.ub.edu/paremio-rom/ca/

  http://refranys.wordpress.com/about/

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

alabril anyelletllanat apòstrof català comptar contar cursos dat dit dret DUC dut enllepolit erradicar expressions fil flairefina frase feta frases fetes gallina guants hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala justícia llengua llepol lèxic nova gramàtica numerals punta quinfumfa recursos riquesa lèxica sinònims taló temps termcat topònims tramvia tèxtil verbs vint-i-nou xica